Η κλιματική κρίση και η ανεπάρκεια Μητσοτάκη (video) - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαΐου 2022

Η κλιματική κρίση και η ανεπάρκεια Μητσοτάκη (video)

 Αναδεικνύοντας την κυβερνητική καθυστέρηση αλλά και τα σημαντικά κενά του κλιματικού νόμου της ΝΔ, που επί της ουσίας δεν προσφέρουν το παραμικρό στην προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη στην Ολομέλεια της Βουλής.


«Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση έφερε στην Βουλή έναν νόμο δήθεν για την προστασία από την κλιματική κρίση, ή «εγκληματική αλλαγή» όπως συνηθίσαμε να λέμε» ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Έναν νόμο που ενισχύει την στρατηγική Μητσοτάκη στο εισαγόμενο φυσικό αέριο, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, χωρίς να αντιμετωπίζει ούτε μια από τις προκλήσεις του ενεργειακού μας μέλλοντος. Έναν νόμο χωρίς πρόβλεψη για βασικές πηγές ρύπανσης, όπως είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι αερομεταφορές και η ναυτιλία. Χωρίς πρόβλεψη για την αγροτοδιατροφή, την στροφή σε μορφές καλλιέργειας με μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα και την προσαρμογή της κτηνοτροφίας. Χωρίς πρόβλεψη για την μείωση των εκπομπών από τα κτίρια της χώρας μας. Χωρίς ενίσχυση των φυσικών μορφών απορρόφησης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Χωρίς να συνδέει την διάσπαρτη γνώση. Χωρίς να συντονίζει την δημόσια πολιτική στην κλιματική αλλαγή. Χωρίς να ενισχύει την οικονομική πολιτική. Χωρίς να ευαισθητοποιεί την κοινωνία στον στόχο της μαζικής μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.».

Ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε ότι αυτό το σχέδιο νόμου είναι τραγικά ανεπαρκές σε σχέση με τις ανάγκες της χώρας, αλλά και βαθιά αντιεπιστημονικό. Επεσήμανε ότι αν ακολουθούσαμε την τρέχουσα επιστημονική συζήτηση αλλά και τις βέλτιστες πρακτικές χωρών που έχουν κινηθεί γρηγορότερα από τη δική μας, θα κινούμασταν σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις: Στην μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από κάθε πηγή, στην θωράκιση του δομημένου περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών από ακραία φυσικά φαινόμενα και στον ριζικό μετασχηματισμό του κράτους ώστε να μπορεί να υποστηρίξει αυτό το τιτάνιο έργο.

Καταλήγοντας ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε: «Ο συγκεκριμένος νόμος, όπως τόνισα και στην αρμόδια Επιτροπή, είναι μια προσωπική επικοινωνιακή φούσκα του κυρίου Μητσοτάκη και απέχει έτη φωτός από το να βάλει τις βάσεις για την επιστημονική διαχείριση του μεγαλύτερου ζητήματος της γενιάς μας: Της κλιματικής κρίσης.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............