Βικελαία: Την επανασύσταση οργανικών θέσεων από το Υπ. Εσωτερικών ζητάει με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Χάρης Μαμουλάκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαΐου 2022

Βικελαία: Την επανασύσταση οργανικών θέσεων από το Υπ. Εσωτερικών ζητάει με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Χάρης Μαμουλάκης

 Επανέρχεται στο ζήτημα της υποστελέχωσης της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και με νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, αναδεικνύει την αναγκαιότητα επανασύστασης των οργανικών της θέσεων που καταργήθηκαν με νόμο του 2011.


Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν οι Τομεάρχες Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης και Σία Αναγνωστοπούλου, καθώς και οι Βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, το μόνιμο προσωπικό της Βικελαίας μειώνεται συνεχώς, ενώ το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Βιβλιοθήκης, δεδομένου ότι απαιτείται εξειδικευμένη στελέχωση.

«Το μέγεθος και το κύρος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με το πλούσιο εκδοτικό έργο, την διοργάνωση μεγάλων πνευματικών εκδηλώσεων αλλά και τη συστηματική συγκέντρωση και έρευνα αρχειακού υλικού, είναι αδιαμφισβήτητα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η υποστελέχωσή της απειλεί την εύρυθμη λειτουργία της και παρά του ότι ο Δήμος Ηρακλείου αιτείται πλήθος κενών οργανικών θέσεων, ελάχιστες εγκρίνονται. Ο Υπουργός Εσωτερικών οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, να προβεί στην επανασύσταση των οργανικών θέσεων βιβλιοθηκονόμων, αλλά και όσων ακόμα απαιτούνται, όπως αρχειονόμων, συντηρητών κ.α., έτσι ώστε η Βικελαία να συνεχίσει να αποτελεί πνευματικό πυλώνα της τοπικής αλλά και της εθνικής πολιτισμικής ταυτότητας.».

Στην Ερώτηση, τονίζεται επίσης ότι την περίοδο ακμής της, η Βιβλιοθήκη απασχολούσε 35 υπαλλήλους ενώ σήμερα, έχει μόλις 7, εκ των οποίων οι 2 συνταξιοδοτούνται το καλοκαίρι του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............