Η Μάχη της Κρήτης: Μια από τις πιο λαμπρές, τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του τόπου μας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2022

Η Μάχη της Κρήτης: Μια από τις πιο λαμπρές, τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του τόπου μας

 Με αφορμή την 81η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

 


«Ιστορική ημέρα για την Κρήτη, την Ελλάδα, για όλο τον κόσμο η 20η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε το 1941 η Μάχη της Κρήτης και άρχισε να γράφεται μια από τις πιο λαμπρές, τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας της πατρίδας μας. Πολλά έχουν ειπωθεί για την Μάχη της Κρήτης. Για το θάρρος και την αυταπάρνηση με την οποία οι Κρητικοί, μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις που είχαν απομείνει στο νησί, αντιμετώπισαν την επίλεκτη στρατιωτική μηχανή του Χίτλερ, σε μια από τις πιο σκληρές, αλλά και πιο παράδοξες μάχες της παγκόσμιας ιστορίας, κερδίζοντας τον θαυμασμό όλου του κόσμου.

Σήμερα, 81 χρόνια μετά, χρέος όλων μας είναι να διατηρηθεί αναλλοίωτη η ιστορική μνήμη. Όλβιος όστις της ιστορίας έσχεν μάθησιν, έλεγε ο Ευριπίδης. Ευτυχής όποιος από την ιστορία παίρνει μαθήματα. Ειδικά στην εποχή που ο νεοναζισμός σηκώνει απειλητικά και με περίσσιο θράσος κεφάλι στην Ευρώπη.

81 χρόνια μετά, θυμόμαστε τον αγώνα των προγόνων μας, σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι και τιμούμε τις Ηρωίδες και τους Ήρωες του τόπου μας. Αθάνατοι!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............