Δραστηριότητα Κινητών Μονάδων Προληπτικής Ιατρικής Περιφέρειας Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Απριλίου 2022

Δραστηριότητα Κινητών Μονάδων Προληπτικής Ιατρικής Περιφέρειας Κρήτης

 Όταν ένα παιδί χαμογελά, τότε όλος ο κόσμος φωτίζεται!Με το βλέμμα στραμμένο στη διατήρηση του χαμόγελου και της στοματικής υγιεινής των παιδιών η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης μετά από το ένα «διάλειμμά» δύο ετών, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, επανεκκίνησε τις εξορμήσεις της σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη. 

Η Μονάδα, με επικεφαλής τον υπεύθυνο Κινητών Μονάδων, Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Πιτσούλη, συντονίζει τις δράσεις της με τους φορείς της Πρωτοβάθμιας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, καθώς και με τους γονείς των μικρών μαθητών. Στα πλαίσια των δράσεων της περιλαμβάνονται εξέταση, φθορίωση και δίδονται αναλυτικές οδηγίες για τη στοματική υγιεινή και τη φροντίδα της στοματικής κοιλότητας.

Από τις 21 Μαρτίου 2022 έως και τις 14 Απριλίου 2022 η Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής έχει επισκεφτεί 22 σχολεία εξετάζοντας 1054 μαθητές Μετά το πέρας των διακοπών του Πάσχα και συγκεκριμένα από τις 3 Μαΐου και μέχρι τέλους του σχολικού έτους η Μονάδα έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί ακόμα 30 σχολικές μονάδες σε όλη την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............