Ο Δήμαρχος Χερσονήσου απάντησε στα ερωτήματα των μαθητών, τους ενημέρωσε για τη διαδικασία της ανακύκλωσης και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Μαρτίου 2022

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου απάντησε στα ερωτήματα των μαθητών, τους ενημέρωσε για τη διαδικασία της ανακύκλωσης και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών.

 Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Χερσονήσου επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των μαθητών και στα ερωτήματα που έθεσαν μέσω επιστολής τους για το μείζον θέμα της ανακύκλωσης.


Οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, στην ενότητα «Εμένα με Νοιάζει …» έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς ξεδιπλώνοντας περιβαλλοντικές ανησυχίες για την περιοχή τους αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Σε επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Χερσονήσου έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα για τη διαδικασία της ανακύκλωσης, τους μπλε κάδους και τον διαχωρισμό των υλικών.

Ο κ. Σέγκος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των μαθητών, επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Χερσονήσου και συζήτησε με τους μικρούς μαθητές για την ανακύκλωση.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου έμεινε εντυπωσιασμένος από την ενημέρωση που είχαν τα παιδιά, την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα της ανακύκλωσης και γενικότερα τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες και προβληματισμούς.

«Η ευαισθητοποίηση των παιδιών είναι για εμάς οδηγός. Μέσα από τη δική τους ματιά, τη δική τους καθαρή οπτική, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Ως δημοτική αρχή αλλά και ως κοινωνία πρέπει να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των παιδιών και να αναλαμβάνουμε δράσεις για να τους προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε πως «είναι καθήκον όλων μας να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό για να διασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες στα παιδιά. Η ευαισθητοποίησή τους για την ανακύκλωση και γενικότερα για περιβαλλοντικά θέματα δείχνει ότι αυτή η νέα γενιά είναι περισσότερο ώριμη και ενήμερη».

Στους μαθητές δόθηκε μία τσάντα από τον ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας με ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση και αναμνηστικά δώρα.

Τον Δήμαρχο Χερσονήσου συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Θεμάτων, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού Κώστας Ζαχαριουδάκης και ο Διευθυντής του ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας Γιώργος Παπαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............