Επίσκεψη Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Λασιθίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Μαρτίου 2022

Επίσκεψη Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Λασιθίου

 Το νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Λασιθίου επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η Αν. Υπουργός Yγείας κ. Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από συνεργάτες της, την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, κ. Λένα Μπορπουδάκη, καθώς τον τον Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Αγαπίου.


Εξέφρασε την επιθυμία να ξεναγηθεί στο νοσοκομείο και να έχει ιδίαν άποψη. Ηρθε σε επαφή με εργαζόμενους και περιθαλπόμενους και δήλωσε την ικανοποίηση της για την κατάσταση που βρίσκεται η δομή.
Σε σύσκεψη που ακολούθησε με την διοίκηση και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημερώθηκε με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία για την ενίσχυση με δεκάδες άτομα προσωπικό και συγχρονο εξοπλισμό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς και το προγραμματισμό που υπάρχει για την παρούσα χρονιά. Επίσης, ενημερώθηκε για όλο το φάσμα των προβλημάτων που απασχολούν το νοσοκομείο και την ανάγκη για περαιτέρω στήριξη ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει καλύτερα τις υποδομές και να πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες για περισσότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση ασθενών.
Επισημάνθηκε ο κομβικός ρόλος του για το νομό Λασιθίου, αφού μεταξύ άλλων με την ύπαρξη ΜΕΘ, Αιμοδοσίας και Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, αποτελεί την μοναδική ολοκληρωμένη μονάδα δευτεροβάθμιας φροντίδας του Λασιθίου, στην οποία απευθύνεται η πλειοψηφία των πολιτών, ακόμα και από όμορες περιοχές του Ηρακλείου, αποσυμφορώντας τις εκεί μονάδες, κάτι που αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης για τις υπηρεσίες που παρέχονται.
Από μεριά της η κ. Γκάγκα αναγνώρισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και δεσμεύτηκε προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα για στενότερη συνεργασία μεταξύ των νοσοκομείων Νεαπόλεως και Αγίου Νικολάου.
Δήλωσε πως δεν μπαίνει ζήτημα κλεισίματος νοσοκομείων, αλλά επαναπροσδιορισμού του ρόλου όπου απαιτείται, και καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του κάθε νοσοκομείου, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Μετά το τέλος της σύσκεψης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζόμενων και κατόπιν αναχώρησε για Σητεία, προκειμένου να συνεχίσει την περιοδία στο νομό Λασιθίου.
Για την λήψη φωτογραφικού υλικού καθώς και video με δηλώσεις, λόγω μεγέθους των αρχείων, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............