Αντιδράσεις πολιτών για την απομάκρυνση του ΙΕΚ από την περιοχή Κοκκίνη Χάνι στο Ηράκλειο Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Μαρτίου 2022

Αντιδράσεις πολιτών για την απομάκρυνση του ΙΕΚ από την περιοχή Κοκκίνη Χάνι στο Ηράκλειο Κρήτης

 Το Ι.Ε.Κ. ιδρύθηκε το 2014 και λειτουργεί με τις εξής ειδικότητες: «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)» και «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής». Λειτουργούν επίσης Τμήματα Μετεκπαίδευσης για ήδη εργαζόμενους στον Τουρισμό ή πρόσκαιρα ανέργους. 


Το Ι.Ε.Κ. στεγαζόταν για χρόνια στο κτήριο «Ήλιος» και η λειτουργία του ήταν υποδειγματική όλο το διάστημα που ήταν σε λειτουργία και το ξενοδοχείο. Επιπρόσθετα, αυτό είχε πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Να σημειώσουμε ότι μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, το κτήριο χαρακτηρίστηκε κίτρινο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι προβλέπονται οι διαδικασίες επισκευής του. Επιθυμία των πολιτών είναι να παραμείνει η Σχολή υπό δημόσιο έλεγχο και να συνεχιστεί η λειτουργία της στην ίδια ακριβώς περιοχή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε να γίνουν άμεσα οι επιβαλλόμενες επισκευές στο κτήριο που στεγαζόταν από την ίδρυσή του το Ι.Ε.Κ. και να αποφευχθούν τυχόν οικονομικές ζημίες από την οριστική απομάκρυνση της Σχολής από την περιοχή Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου;

Οι ερωτώντες Βουλευτές ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............