Σας Κάνουμε Την Πρόταση Με Μακαρόνια Με Κιμά Και Κουνέλι - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Φεβρουαρίου 2022

Σας Κάνουμε Την Πρόταση Με Μακαρόνια Με Κιμά Και Κουνέλι

 MAKARO


Συνταγή: Ελένη Μαραγκάκη
Υλικά:


  • 1 κουνέλι θρεφτάρι 1,5-1,7 κ. κομμένο μερίδες.
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 8-10 κόκκους μπαχάρι
  • 4-5 δαφνόφυλλα
  • 500γρ. τοματοχυμό
  • 1 κούπα κρασί άσπρο ξηρό
  • 1 πρέζα κανέλα
  • πιπέρι, αλάτι
MAKARO




Εκτέλεση:


Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να ξανθύνει. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε τις μερίδες το κουνέλι, τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι. Αλατίζουμε και γυρνάμε το κουνέλι ώστε να ροδοκοκκινίσει. Αλατίζουμε ξανά. Αφού σωθούν τα υγρά του προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κρασί και περιμένουμε ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.



Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και νερό ώσπου να σκεπάζονται οι μερίδες μας. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε ώσπου να ψηθεί το κουνέλι.



Αφού ψηθεί και έχουμε μια δεμένη σάλτσα, τοποθετούμε τις μερίδες σε πιατέλα και σερβίρουμε με πατάτες βραστές ή τηγανητές.

Πολύ γευστικά είναι τα μακαρόνια που βράσουν στον ζωμό του φαγητού μας, ως εξής:

Αφού αφαιρέσουμε τις μερίδες το κουνέλι, προσθέτουμε 2 λίτρα νερό. Σουρώνουμε το ζωμό και αφού βράσει προσθέτουμε 500γρ. μακαρόνια Nο 10.
Βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρουν οι οδηγίες
Σερβίρουμε με φρεσκοξυσμένο ανθότυρο ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας




ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............