Ο Προαστιακός Ηρακλείου και οι αναπτυξιακές προκλήσεις της Κρήτης στην ατζέντα της συνάντησης του Χάρη Μαμουλάκη με την Διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Φεβρουαρίου 2022

Ο Προαστιακός Ηρακλείου και οι αναπτυξιακές προκλήσεις της Κρήτης στην ατζέντα της συνάντησης του Χάρη Μαμουλάκη με την Διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ

 Με τον Πρόεδρο Γιώργο Ταβερναράκη και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, συναντήθηκε τη Δευτέρα 21/02 ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την ατζέντα της συνάντησης να περιλαμβάνει τις αναπτυξιακές προκλήσεις και τα αναγκαία έργα υποδομών της Κρήτης.


«Στη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων που επηρεάζουν και την Κρήτη, η συνεργασία και ο συντονισμός των δυνάμεων που μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας, είναι αυτονόητη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το ΤΕΕ/ΤΑΚ έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο της Κεντρικής Διοίκησης αλλά και της Αυτοδιοίκησης και στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήσαμε μια ακόμη γόνιμη συζήτηση για όλα τα αναπτυξιακά ζητήματα που επηρεάζουν και απασχολούν τον τόπο μας.».

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Ταβερναράκης ευχαρίστησε τον Χάρη Μαμουλάκη που διαχρονικά υποστηρίζει τις θέσεις και τις προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ και τόνισε: «Συνεχίζουμε μια αγαστή συνεργασία με τον Βουλευτή Ηρακλείου και αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, αλλά και συνάδελφο, Χάρη Μαμουλάκη, με στόχο την ανάδειξη όλων των ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο μας. Ζητήματα που ο ίδιος αναδεικνύει με αποτελεσματικότητα και τεκμηριωμένο τρόπο, μεταφέροντάς τα στην Βουλή και πιέζοντας για την επίλυσή τους. Πρόθεσή μας άλλωστε, ήταν και παραμένει η συμβολή μας στην εξεύρεση των ιδανικών λύσεων μέσα από την εκπλήρωση του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου.».

Στην ατζέντα της συνάντησης κυρίαρχο ρόλο είχε η αναγκαιότητα εκπόνησης μιας μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας ενός μέσου σταθερής τροχιάς που θα συνδέσει το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου με το Ηράκλειο, οι εξελίξεις με την πώληση της πρώην βάσης Γουρνών, ο ΒΟΑΚ, τα έργα κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, η διάθεση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα σχέδια πολεοδομικής ανάπτυξης και πολεοδομικών μελετών, καθώς και το κτηματολόγιο, με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που καταγράφονται από την υποστελέχωση των κρατικών υπηρεσιών.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ, συμμετείχαν δια ζώσης, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Ειρήνη ΒρέντζουΑντώνης Μαυρογιάννης και Μαρία Ξυλούρη και μέσω Zoom η Χαρά Τριαματάκη και ο Αριστοτέλης Τσεκούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............