Συμμετοχή Δήμου Ηρακλείου στην ημερίδα για τη Δια Βίου Μάθηση - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Φεβρουαρίου 2022

Συμμετοχή Δήμου Ηρακλείου στην ημερίδα για τη Δια Βίου Μάθηση

 Ο Δήμος Ηρακλείου, ως μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Learning Cities της UNESCO συμμετείχε στην διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Κορινθίων, επίσης μέλη του δικτύου, στις 24 Ιανουαρίου 2022.


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης (Educational Day) και του εορτασμού των 70 χρόνων από την Ίδρυση του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO (UNESC Lifelong Learning Institute), το οποίο εδρεύει στο Αμβούργο της Γερμανίας και συντονίζει το Παγκόσμιο Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν (Global Network of Leaning Cities). Το θέμα της ήταν «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Δια Βίου Μάθηση: Η συμβουλή των πόλεων που μαθαίνουν» και συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και φορέων της εκπαίδευσης απ’ όλη την Ελλάδα.

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κος Γεώργιος Βούτσινος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κος Απόστολος Καλογιάννης ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Βασίλης Νανόπουλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου -Τζιτζικώστα, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), κος Σπύρος Σπυρίδων. Πολύ σημαντική ήταν η παρέμβαση του επικεφαλής του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO (UIL), κο Raul Valdes Cotera, ο οποίος για άλλη μια φορά εξέφρασε τη αμέριστη στήριξη του UIL στις προσπάθειες των ελληνικών πόλεων για την προώθηση της Δια Βίου μάθησης.

Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη η οποία παρουσίασε τις δράσεις του Δήμου στο πλαίσιο αυτό και χαιρέτησε την πρωτοβουλία δικτύωσης μεταξύ των ελληνικών πόλεων τονίζοντας, συγχρόνως και την ανάγκη χρηματοδότησης των δήμων προκειμένου να μπορέσουν να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες για την προώθησης της δια βίου μάθησης.

Συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη και η Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Μαριάννα Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............