Η βιωσιμότητα στο προσκήνιο για το Angsana Corfu Resort & Spa - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Φεβρουαρίου 2022

Η βιωσιμότητα στο προσκήνιο για το Angsana Corfu Resort & Spa

 Το Angsana Corfu Resort & Spa έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του τη βιωσιμό-τητα, πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων προς όφελος του περιβάλλοντος και της κοι-νότητας που το φιλοξενεί


Το Angsana Corfu Resort & Spa άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2021, σηματοδοτώντας την άφιξη του διεθνώς αναγνωρισμένου ξενοδοχειακού ομίλου Banyan Tree Hotels & Resorts στην Ευρώ-πη. Ένα “καταφύγιο” μεσογειακής ομορφιάς που ενώνει δύο διαφορετικούς κόσμους και επαναπροσ-διορίζει την αυθεντική ελληνική φιλοξενία με ασιατικές επιρροές.

Το resort έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του τη βιωσιμότητα έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή αρκετές και σημαντικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Την ίδια στιγμή ένα πλήθος εφαρμογών στους χώρους του ξενοδοχείου εγγυώνται την οικονομία στη χρήση ενέργειας στο πλαίσιο της καθημερινής λειτουργίας του.

Eco-smart φιλοσοφία

Το Angsana Corfu Resort & Spa εφαρμόζει μια σειρά από διαδικασίες που αποσκοπούν στην προστα-σία του περιβάλλοντος. Σύγχρονα συστήματα φωτισμού LED έχουν εγκατασταθεί σε όλα τα δωμάτια, τις βίλες, τους κοινόχρηστους καθώς και τους χώρους για το προσωπικό με στόχο την οικονομία στη χρήση ενέργειας. Επιπλέον, υιοθετώντας πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον έχει προβεί στη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων σκευών στο εστιατόριο προσωπικού, στοχεύοντας στη μείωση αν όχι εκ-μηδένιση της χρήσης πλαστικού. Παράλληλα, σημαντική προσπάθεια καταβάλλεται στη διατήρηση των απορριμμάτων σε χαμηλό επίπεδο, ενώ εφαρμόζεται και ενδελεχής πολιτική σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα για την ανακύκλωση υλικών όπως γυαλί, χαρτί, χαλασμένες ηλεκτρικές συ-σκευές και λάδια κουζίνας.

Προστασία και Αποκατάσταση του περιβάλλοντος

Βασικό πυλώνα της φιλοσοφίας του Angsana Corfu Resort & Spa αποτελεί η προστασία και αποκατά-σταση του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα του resort έχοντας δεσμευτεί ως προς τη δια-τήρηση της ακμάζουσας βλάστησης και των κρυστάλλινων νερών του νησιού της Κέρκυρας, σε έναν μόλις χρόνο λειτουργίας, φύτεψε 60 ελαιόδεντρα, ενώ παράλληλα οι οροφές από τις βίλες του ξενο-δοχείου έχουν καλυφθεί από λαχανικά και βότανα που ενσωματώνονται σε γαστρονομικές δημιουρ-γίες των σεφ. Φέτος, εθελοντές – προσωπικό του Angsana Corfu Resort & Spa οργάνωσε 2 εκστρατεί-ες καθαρισμού μέσα σε διάστημα 6 μηνών. Ο πρώτος πραγματοποιήθηκε στην παραλία του resort Emerald Βeach και ο δεύτερος στο χωριό Μπενίτσες, όπου συγκεντρώθηκαν 12 και 30 κιλά απορριμ-μάτων αντίστοιχα.

Κοινωνική βιωσιμότητα και διά βίου εκπαίδευση

Στο πλαίσιο της κοινωνικής βιωσιμότητας, το Angsana Corfu Resort & Spa διεξήγαγε φέτος, μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας του, ένα εύρος στοχευμένων δράσεων. Το resort επικεντρώθηκε στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από τη δημιουργία ενός εβδομαδιαίου προγράμ-ματος με παιδικές δραστηριότητες στο Rangers΄ Club, αλλά και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού με τίτλο “Φάε όσο περισσότερο μπορείς“, η οποία ακολούθησε αυστη-ρή πολιτική μηδενικών απορριμμάτων. Παράλληλα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα υγείας, το Angsana Corfu Resort & Spa πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα πλήθος σεμιναρίων για το προσωπικό και τους συνεργάτες του. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται εκπαίδευση CPR και Πρώ-των Βοηθειών κατά τη διάρκεια της οποίας 60 άτομα, προσωπικό του ξενοδοχείου, απέκτησαν πι-στοποίηση, αιμοδοσία για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σεμινάριο πρόληψης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού με επικεφαλής γνωστό ογκολόγο και σεμινάρια για την υιοθέτηση ενός πιο υ-γιεινού τρόπου ζωής. Τέλος, η αξία της κοινωνικής δυναμικής στη βιωσιμότητα αναγνωρίστηκε μέσα

από μια δραστηριότητα μαγειρικής για τους ανθρώπους του ξενοδοχείου και μέσα από το ετήσιο πάρτι με το οποίο “σφραγίστηκε" το επιτυχημένο άνοιγμα του ξενοδοχείου.

Ακολουθώντας κοινή πορεία με την τοπική κοινότητα

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου το Angsana Corfu Resort & Spa στήριξε έμπρακτα την τοπική κοινωνία με μια σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Λίγες μόλις ημέρες πριν από τα Χρι-στούγεννα, στις 22 Δεκεμβρίου, οι σεφ του ξενοδοχείου μαγείρεψαν για την εκδήλωση της οργάνω-σης “Equal Society” όπου μια ομάδα συνεργατών του resort σέρβιραν μεσημεριανό γεύμα σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και / ή ζουν στο όριο της φτώχειας. Στη συνέχεια, καθώς τα Χριστούγεννα πλησίαζαν, το resort προσκάλεσε παιδιά από το τοπικό ορφανοτροφείο να περάσουν μία ολόκληρη μέρα μέσα στο ξενοδοχείο και να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από κάθε είδους υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν δημιουργικά παιχνίδια, να περιηγηθούν στον χώρο, να τραγουδήσουν τα κάλαντα και να συμμετάσχουν σε ένα μάθημα μαγειρι-κής με τους σεφ και τους ανθρώπους του Angsana το οποίο ολοκληρώθηκε με ένα νόστιμο γεύμα, γλυκές λιχουδιές και δώρα. Με το ενδιαφέρον στραμμένο στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας το re-sort προσέφερε δώρα στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής που βοηθά παιδιά με σύνδρομο Down, λίγο πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς. Tα συγκεκριμένα δώρα είχαν συγκεντρωθεί από παιδιά ως μέρος της πρωτοβουλίας Treasure Chest Tea με σκοπό να μοιραστούν σε κάποιον που τα έχει πραγματικά ανάγκη.

Το Angsana Corfu Resort & Spa θέτωντας τη βιωσιμότητα, τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και την προστασία του περιβάλλοντος ως βασικές αξίες της φιλοσοφίας του, προχώρησε ήδη μέσα στο πρώ-το εξάμηνο λειτουργίας του σε ένα εύρος δράσεων με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον, ενώ έχει προ-γραμματίσει ακόμα περισσότερες για το 2022.

###

Περισσότερα για το Angsana Corfu Resort & Spa

Σε απόσταση 11 χλμ. νότια από την πόλη της Κέρκυρας, το Angsana Corfu Resort & Spa, κοντά στο παραδοσιακό χωριό Μπενίτσες, αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο του βραβευμένου brand Angsana που λειτουργεί στην Ευρώπη κάτω από την ομπρέλα του Διεθνούς Ομίλου Banyan Tree Hotels & Resorts. Εισάγοντας μια νέα φιλοσοφία διακο-πών στην Ελλάδα, το Angsana Corfu Resort & Spa φιλοδοξεί να προσφέρει στους επισκέπτες του ξεχωριστές ε-μπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις μέσα από μια συνολική θεώρηση της φιλοξενίας. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις συνδυάζονται αρμονικά με την εντυπωσιακή τοποθεσία και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, συνθέτοντας ένα μο-ναδικό προορισμό και μια απαράμιλλη εμπειρία μεσογειακής φιλοξενίας. Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να μυηθούν σε ένα πολυεθνικό ταξίδι γεύσης στα εστιατόρια του ξενοδοχείου και να απολαύσουν στιγμές ευεξίας και αναζωογόνησης στο βραβευμένο Angsana Spa.

Angsana Corfu Resort & Spa 11ο χλμ. Ε.Ο. Κέρκυρας-Λευκίμμης, 49084 Μπενίτσες, Κέρκυρα www.angsana.com/en/greece/corfu

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Travelworks Public Relations (Κώστας Πα-ναγάκης | +30 697 5871624 | panagakis@travelworks.gr, Kατερίνα Φωτοπούλου | +30 694 5198062 | fotopou-lou@travelworks.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............