Σε νέα ημερομηνία η συναυλία Daulute's Mountain Echo στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Ιανουαρίου 2022

Σε νέα ημερομηνία η συναυλία Daulute's Mountain Echo στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

 Σε νέα ημερομηνία η συναυλία Daulute's Mountain Echo

στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου | Ώρα 21:00 | Αίθουσα συναυλιών

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που έχουν ως αποτέλεσμα η Τετάρτη 26/01 να κηρυχθεί ως ημέρα αργίας για την Κρήτη, η προγραμματισμένη συναυλία Daulute's Mountain Echo στο ΠΣΚΗ, μεταφέρεται για την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στην Αίθουσα Συναυλιών. Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήριο - οι οποίοι θα ειδοποιηθούν και με προσωπικό μήνυμα - μπορούν είτε να το μεταφέρουν στη νέα ημερομηνία είτε να το ακυρώσουν.


Daulute's Mountain Echo

Οι Daulute έχουν πλέον διαμορφώσει τον δικό τους μοναδικό ήχο και τρόπο ερμηνείας που ξεχωρίζει στην παλέτα της World Music σκηνής. Εμπνευσμένοι από μελωδίες και ρυθμούς της Κρήτης και του Αιγαίου, εστιάζουν στην μουσική πράξη με αντισυμβατικό χαρακτήρα, ώστε η κάθε τους εμφάνιση να αποτελεί μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία.

Το σχήμα αποτελείται από τρεις μουσικούς οι οποίοι κατάγονται από την Κρήτη. Με αφετηρία την κοινή τους αναζήτηση και αγάπη για την ελληνική παραδοσιακή μουσική, αναπτύσσουν ένα δυναμικό, εναλλακτικό αλλά και σύγχρονο στυλ. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, πειραματισμούς και σολιστική διάθεση παρουσιάζουν μια ξεχωριστή πρόταση για την ερμηνεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης παρουσιάζει την κρητική λύρα και τα παραδοσιακά πνευστά (θιαμπόλι, μαντούρα, άσκαυλο), ενώ προσαρμόζει στο ελληνικό ιδίωμα πνευστά από άλλες παραδόσεις (κέλτικα whistles, δυτικό φλάουτο, κινέζικο bawu, ινδικό bansuri). Ο Δημήτρης Σιδερής επικεντρώνεται στο κρητικό λαούτο, αναπτύσσοντας την τεχνική του. Ο Γιάννης Παπατζανής εξελίσσει τις τεχνικές του αιγιακού παραδοσιακού κρουστού (τουμπί), ενώ ενσωματώνει κρουστά και από άλλες παραδόσεις (περσικό tombak, αφρικανικό udu, και frame drumς από τη Μέση Ανατολή).

Έχουν κυκλοφορήσει μια δισκογραφική δουλειά με τίτλο Στρόβιλος, η οποία περιέχει πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και παραδοσιακές μουσικές από τον ελλαδικό χώρο. H δεύτερη δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζουν αντανακλά μια νέα διαδρομή η οποία συνδυάζει παραδοσιακές μελωδίες με ήχους electroaccoustic, ambient, και progressive folk. Στο ενεργητικό τους έχουν πολυάριθμες εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα, ενώ έχουν συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ

στο εξωτερικό, σε πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Κύπρου.

Συντελεστές:

Δημήτρης Σιδερής: τραγούδι, λαούτο

Γιάννης Παπατζανής: τραγούδι, νταουλάκι, στάμνα

Γιώργος Ζαχαριουδάκης: θιαμπόλι, ασκομαντούρα, τσαμπούνα, λύρα, φλάουτο, μπανσούρι

Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3AejQhG

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 12 και 8€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00) ● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3AdAfDd

● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης

Σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19, για την είσοδο σε κάθε κλειστή αίθουσα, οι θεατές οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις και να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νόσησης κατά την είσοδο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το ΠΣΚΗ επιπρόσθετα θα τηρήσει, για μεγαλύτερη ασφάλεια του κοινού στις κλειστές του αίθουσες, αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

· Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines

· Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines

· Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants

· Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services

· Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

· Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ3 | ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............