ΕΡΝΤΟΓΑΝ:ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ - του Βαγγέλη Χωραφά - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Ιανουαρίου 2022

ΕΡΝΤΟΓΑΝ:ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ - του Βαγγέλη Χωραφά

 Τα νέα από την Τουρκία δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έβαλε στόχο τα αδέσποτα, καθώς πλέον τα θεωρεί επικίνδυνα.

Στις 25 Δεκεμβρίου ζήτησε από τους δήμους να απομακρύνουν τα αδέσποτα από τους δρόμους και να τα περιορίσουν σε καταφύγια, στα οποία οι συνθήκες διαβίωσης είναι φρικτές. Η εντολή δόθηκε μετά από την επίθεση πίτμπουλ, τα οποία είχαν ιδιοκτήτες, σε 4χρονο κορίτσι στην Ανατολική Τουρκία.


Ο Ερντογάν θεωρεί ότι το μέτρο θα επιτρέψει στους πολίτες να αποφύγουν την απειλή που δημιουργούν τα αδέσποτα, ενώ η πολιτεία εκπληρώνει την ευθύνη που έχει απέναντι στα ζώα. Ακολούθησαν διαδηλώσεις οργανωμένες από 36 φιλοζωικές και άλλες οργανώσεις, οι οποίες θεωρούν ότι τα καταφύγια είναι στρατόπεδα θανάτου και τα ζώα θανατώνονται με βάναυσους τρόπους. Από τους 1.389 δήμους οι 1.200 δεν έχουν καταφύγια ζώων. Η συνέχεια μάλλον είναι αυτονόητη.

Παράλληλα, απαγορεύεται να εισάγονται, να πωλούνται και να κατέχονται στην Τουρκία κάποιες ράτσες σκύλων που θεωρούνται επικίνδυνες, όπως τα πίτμπουλ, τα ιαπωνικά τόσα ίνου, τα φίλα μπρασιλέιρο, τα αμερικανικά σταφορντσάιρ τεριέ και τα ντόγκο αρτζεντίνο. Οι κάτοχοι τέτοιου είδους σκύλων υποχρεώθηκαν να τους δηλώσουν στις αρχές και μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, σε 12.000 σκύλους είχε τοποθετηθεί τσιπ ανίχνευσης.

Στην Κωνσταντινούπολη τοποθετήθηκε τσιπ σε 2.700 σκύλους. Μόνο σκύλοι με αυτό το τσιπ επιτρέπεται να βγουν για βόλτα. Το πρόστιμο είναι $810. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη, κάποιοι ιδιοκτήτες προτιμούν να εγκαταλείψουν τα σκυλιά τους σε δασώδεις περιοχές, παρά να τα δηλώσουν στις αρχές, φοβούμενοι ίσως τα επόμενα βήματα που μπορεί να έρθουν.

Σε πολιτικό επίπεδο, ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση των δημάρχων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για αυτούς που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα επικρατούσαν του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές.

Παρά τις απαγορεύσεις και τα μέτρα, στην πόλη Τουργκουτλού της επαρχίας Μανίσα, ο Ικράμ Κορκμαζέρ εξακολουθεί να ταΐζει τους τετράποδους φίλους του που συνεχίζουν να μαζεύονται έξω από το μαγαζί του.

Πηγή: https://www.facebook.com/vangelis.chorafas

O Βαγγέλης Χωραφάς, διευθυντής της ιστοσελίδας γεωπολιτικής https://www.geoeurope.org/, δημοσιεύει καθημερινά πρωτότυπα άρθρα και αναλύσεις και στην προσωπική του σελίδα στο facebook (https://www.facebook.com/vangelis.chorafas).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............