Θεοφάνεια: Πώς θα τελεστεί ο αγιασμός και η ρίψη του Σταυρού στο Ηράκλειο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Ιανουαρίου 2022

Θεοφάνεια: Πώς θα τελεστεί ο αγιασμός και η ρίψη του Σταυρού στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση για την εορτή των Θεοφανείων εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, σύμφωνα με την οποία θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει στο Λιμάνι Ηρακλείου, στις 11, η ρίψη του Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων.

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες προστασίας κλπ) για τη δημόσια υγεία από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοινώνει, ότι την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, εορτή των Θεοφανείων, θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτανεία πρός τον Λιμένα Ηρακλείου, όπου περί ώρα 11 π.μ., θα τελεσθεί κατά το έθος, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας (αποστάσεις, μάσκες προστασίας κλπ) για τη δημόσια υγεία από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............