Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Σύλλογος Γονέων του 23ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Ιανουαρίου 2022

Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Σύλλογος Γονέων του 23ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου

 Αγαπητοί γονείς καλή χρονιά με υγεία.

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τη θέση του Συλλόγου Γονέων σχετικά με το βεβιασμένο άνοιγμα των σχολείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ερχόμενη Δευτέρα. - Η θέση αυτή διαμορφώθηκε κατά πλειοψηφία (9-1) μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Συλλόγου.Θεωρούμε πως εν μέσω 50.000 καθημερινών κρουσμάτων (εκ των οποίων σχεδόν τα 3.000 στην Κρήτη και τα 1.400 στο Ηράκλειο) είναι άκρως επικίνδυνη η επιλογή για άνοιγμα των σχολείων, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Ειδικά για τον Δήμο Ηρακλείου και για το σχολείο μας δεν έχει καν λυθεί το θέμα της μόνιμης καθαρίστριας, ζήτημα εξόχως σημαντικό υπό τις παρούσες συνθήκες.

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο σε όλη την Ελλάδα νόσησαν με κορονοϊό περισσότερα από 100.000 παιδιά, ωστόσο έκλεισαν μόνο 200 τμήματα πανελλαδικά λόγω του αντιεπιστημονικού πρωτοκόλλου του 50% +1. Και όλα αυτά όταν τα ημερήσια κρούσματα ήταν μεταξύ 5 και 7 χιλιάδων, πριν από την επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον. Σήμερα με δεκαπλάσια ημερήσια κρούσματα και σε συνθήκες απίστευτης διασποράς του ιού είναι αδιανόητο να ανοίγουν υπό τους ίδιους όρους τα σχολεία.

Χωρίς να έχει διασφαλιστεί δωρεάν και μαζικό τεστ (τουλάχιστον rapid), χωρίς να έχουν αραιώσει τα τμήματα και χωρίς να έχουν ακουστεί καν οι προτάσεις των εκπαιδευτικών και των γονέων. Πολύ περισσότερο όταν ακόμα και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί που νοσούν καλούνται να επιστρέψουν μόλις την 6η μέρα στο σχολείο αφού μειώθηκε η διάρκεια της καραντίνας προς όφελος της… οικονομίας.

Θυμίζουμε πως οι θέσεις της επιστημονικής κοινότητας και των παιδιάτρων ήταν να εμβολιάσουμε τα παιδιά άνω των 5 ετών (νήπια δηλαδή) καθώς η πιθανότητα παρενεργειών από πιθανή μόλυνση και νόσηση είναι σαφώς χειρότερη από την πιθανότητα παρενεργειών από το ίδιο το εμβόλιο. Και σήμερα γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Μας λένε να στείλουμε τα παιδιά στο σχολείο υπό συνθήκες όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κολλήσουν και όντας τα περισσότερα ακόμα ανεμβολίαστα (για τα προνήπια δε, ακόμα δεν προβλέπεται καν εμβολιασμός)

Με αυτά τα δεδομένα, ως Σύλλογος Γονέων, καλούμε: - Την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για το βεβιασμένο άνοιγμα των σχολείων - Τις Ενώσεις Γονέων να αντιδράσουν δυναμικά και να επιβάλλουν με κάθε τρόπο την παράταση των χριστουγεννιάτικων διακοπών για τουλάχιστον μία εβδομάδα με αναπλήρωση στο τέλος της χρονιάς. - Τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να προστατέψουν τη σχολική κοινότητα (και του ίδιους τους εκπαιδευτικούς φυσικά) κηρύσσοντας πιθανώς απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, αν τελικά τα σχολεία ανοίξουν, συνιστούμε σε όσους γονείς έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για τουλάχιστον μία εβδομάδα και ζητάμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να καταχωρήσουν ως δικαιολογημένες τις απουσίες και να μην προχωρήσουν σημαντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφόσον είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχει μεγάλος αριθμός απουσιών, είτε λόγω κρουσμάτων, είτε λόγω της δικαιολογημένης ανησυχίας των γονιών.

Με εκτίμηση, ο Σύλλογος Γονέων του 23ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............