Συνάντηση της Ομάδας Global Goals For Cities του Δήμου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση της Ομάδας Global Goals For Cities του Δήμου Ηρακλείου

 Την περασμένη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, συναντήθηκαν στο Δημοσκόπιο τα μέλη της Τοπικής Ομάδας Δράσης (Urbact Local Group), στο πλαίσιο του έργου Global Goals For Cities.

Το “Global Goals for Cities” είναι ένα πιλοτικό δίκτυο πόλεων με στόχο την επιτάχυνση της προόδου προς την επίτευξη των Βιώσιμων Αναπτυξιακών Στόχων σε 19 πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της μάθησης από ομοτίμους και έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό δράσης.

Στην πρώτη συνάντηση, αρχικά τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού - Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού, κ. Γιώργος Σισαμάκης, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά το Όραμα του Δήμου Ηρακλείου σε σχέση με τους στόχους της Ατζέντας 2030.


Στη συνέχεια, η Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου κα Ρένια Δρόσου παρουσίασε αναλυτικά το έργο Global Goals For Cities και τέλος, ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Μανασσάκης αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε ότι αφορά την ενσωμάτωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και σύνδεσή τους με την επιχειρηματικότητα στο Δήμο Ηρακλείου.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων, ακολούθησε το workshop κατά το οποίο τα μέλη του Τοπικού Δικτύου Δράσης διατύπωσαν τις απόψεις τους σχετικά με το πως οραματίζονται το Ηράκλειο του 2031.

Ο ρόλος του Τοπικού Δικτύου Δράσης είναι εξαιρετικά σημαντικός καθώς θα συμμετέχει ενεργά στην διαμόρφωση των παραδοτέων του έργου, ενώ στην επόμενη συνάντηση θα υπάρξει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει από την Κοινωνία των Πολιτών.

Όποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή στο Τοπικό Δίκτυο Δράσης του συγκεκριμένου έργου μπορεί να επικοινωνήσει στο email sisamakis@heraklion.gr.

Η σύμπραξη χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III - Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............