Οι Μουσειακές Βαλίτσες έρχονται τον Δεκέμβριο γεμάτες… μπισκότα! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Δεκεμβρίου 2021

Οι Μουσειακές Βαλίτσες έρχονται τον Δεκέμβριο γεμάτες… μπισκότα!

 Οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι εργαστήρια μουσειακής αγωγής για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που ενθαρρύνουν το βιωματικό παιχνίδι με τον πολιτισμό. Τα παιδιά εξερευνούν διαθεματικά και διεπιστημονικά τα μουσεία και τις συλλογές τους μέσα από ομαδικές και πολυαισθητηριακές δραστηριότητες, ενώ έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν αντιπροσωπευτικά δείγματα (αυθεντικά και αντίγραφα) του πολιτισμού μας. Μουσεία φυσικής ιστορίας, αστρονομίας, τέχνης, φυσικών επιστημών και κάθε είδους μουσεία ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών μέσα από το παιχνίδι με τα αντικείμενα.


Ιστορίες λένε ότι… παλιά σε μια μικρή πόλη της Ολλανδίας, ένας μάγειρας έριξε κατά λάθος λίγη ζύμη στο ζεστό του φούρνο και δημιούργησε το πρώτο… μπισκότο! Αλήθεια… ποια είναι η ιστορία του μπισκότου; Πόσα διαφορετικά μπισκότα υπάρχουν σήμερα; Πόσο ζυγίζει το μεγαλύτερο μπισκότο στον κόσμο;

Τα Μουσεία Μπισκότου έρχονται τον Δεκέμβριο γεμάτα μυρωδιές και λιχουδιές! Ελάτε να εξερευνήσουμε τις πιο λαχταριστές συλλογές, να γευτούμε μυρωδιές και λιχουδιές, να μεταμορφωθούμε σε μάγειρες και να φτιάξουμε τα δικά μας μπισκότα σύμφωνα με την πρώτη πρώτη συνταγή! Για αυτό μη ξεχάσετε να φέρετε και την… ποδιά σας!

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στον φιλόξενο χώρο του Motivo - Κέντρο Ειδικών Θεραπειών & Ψυχοεκπαίδευσης στο Τσαλικάκι – Γάζι Ηρακλείου (Γ. Γεννηματά 53) και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στο Βενεράτο (Δρόμος προς Ι.Μ. Παλιανής, πίσω από τα ΚΕΠ) το απόγευμα 05.00μμ – 06.00μμ. Η κράτηση είναι απαραίτητη στο τηλ. 2811 116 807, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............