Η Παραλία Βαθύ Και Μαραγκού Λιμάνι Στο Ακρωτήρι Λίθινο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Νοεμβρίου 2021

Η Παραλία Βαθύ Και Μαραγκού Λιμάνι Στο Ακρωτήρι Λίθινο

58


Πρόκειται για μια παραλία που βρίσκεται κοντά στο Ακρωτήριο Λίθινοαπομονωμένη από τον πολιτισμό, στην εξοδο ενός μικρού φαραγγιού. Κυκλωμένη από ψηλούς βράχους, δίνει την εντύπωση λίμνοθάλασσας, ενώ δεν επηρεάζεται από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

lithino04

Το Βαθύ απέχει περίπου 79 χλμ. από το Ηράκλειο και είναι μια παραλία με άμμο, πέτρες, πεντακάθαρα νερά και αρκετά αρμυρίκια τριγύρω. Δεν έχει καμία οργάνωση, καθώς το μόνο που θα βρείτε εκεί είναι ένα μικρό καφενείο για τα βασικά. Στην παραλία δεν επιτρέπεται ο γυμνισμός.

046

Μπορείτε να έρθετε στο Βαθύ, είτε με αυτοκίνητο ακολουθώντας το δρόμο μέχρι τη Μονή Οδηγήτριας και στη συνέχεια το δύσβατο χωματόδρομο 8 περίπου χιλιομέτρων που οδηγεί στην παραλία, είτε να πάρετε το καραβάκι από τα Μάταλα, τον Κόκκινο Πύργο ή την Αγία Γαλήνη.

vathi04

Η παραλία Μαραγκού Λιμάνι είναι ένας μικρός κόλπος ανάμεσα στις παραλίες Βαθύ και Μάρτσαλο. Έχει βότσαλο και καταγάλανα, βαθιά νερά, ενώ είναι ανοιχτή στους ισχυρούς δυτικούς ανέμους, οι οποίοι προκαλούν μεγάλο κυματισμό. Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στην παραλία είναι με βάρκα ή σκάφος από κάποιο κοντινό λιμάνι.
Συνεχίζοντας την εξερεύνηση στις παραλίες των Δυτικών Αστερούσιων, η επόμενη παραλία που συναντάει κανείς, ακολουθώντας πορεία προς τα ανατολικά, είναι η παραλία Μάρτσαλο.

DSC04966


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............