Νεραντζάκι Με Αγκάθια - Το Βιβλίο Του Γιώργου Ν. Βαγιωνή - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Νοεμβρίου 2021

Νεραντζάκι Με Αγκάθια - Το Βιβλίο Του Γιώργου Ν. Βαγιωνή

Το βιβλίο του Γιώργου Ν. Βαγιωνή κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Νεραντζάκι με αγκάθια

thumbnail_a%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25AF%25CE%25B4%25CE%25B101

«Με μία σύγχρονη λογοτεχνική οπτική και τεχνική, ο Γιώργος Βαγιωνής εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις. Με ρεαλιστικό τρόπο προσεγγίζει τον συναισθηματικό κόσμο των ηρώων του, των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, και ξεδιπλώνει την ιστορία του αποκαλύπτοντας σταδιακά στον αναγνώστη τα μυστικά που κρύβει. Πρόκειται για ένα βιβλίο με έντονα θεατρικά στοιχεία, το οποίο κερδίζει τον αναγνώστη με την αλήθεια του»… Χρήστος Τσαντής, επιμελητής της έκδοσης.  

…Να στο πω διαφορετικά τότε. Η ζωή μας είναι ένας καμβάς. Στην αρχή είσαι ελεύθερος να κάνεις αυτό που θες, όταν το θες και σ’ όποιο μέρος του θες. Είναι πάντα άσπρος, κενός και περιμένει εσένα το ζωγράφο. Δε σε κρίνει το πανί. Είσαι εσύ που βάζεις το υλικό για κάθε πινελιά και κάθε διόρθωση πάνω του.

…Κοιτούσα τις φίλες μου. Ορισμένες ζουν με τη φλόγα από κούτσουρα ελιάς. Αργά παίρνει φωτιά αλλά καίει για αρκετό καιρό. Λίγη φλόγα, σταθερή και μυρίζει ωραία. Άλλες, ζούνε με φωτιά από λάδια. Δυνατή φωτιά που κρατά, όμως μυρίζει άσχημα. Αλλά, όλες κατά βάθος ψάχνουν τη φωτιά της βενζίνης. Ένα σπίρτο, αμέσως μια μεγάλη φωτιά που σε καίει και όταν τη βλέπεις νιώθεις τρομακτικά αδύναμος να κάνεις κάτι. Αλλά σου αρέσει!

thumbnail_a%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25AF%25CE%25B4%25CE%25B101

-Τον ορισμό της λέξης «αγάπη» τον ξέρεις;
-Όχι, και δεν μου χρειάζεται να τον μάθω για ν’ αγαπώ!

..Είναι δύσκολο, να μη σου πω σχεδόν ακατόρθωτο, να είσαι απλά εσύ, χωρίς υποκρισίες και συμβιβασμούς και να ζεις μέσα στο παιχνίδι της ζωής, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της μέρας…

Ο Γιώργος Βαγιωνής γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στα Χανιά της Κρήτης. Ιατρός – Παιδοψυχίατρος στο επάγγελμα, είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων, της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδας και του Διατομεακού Συμβουλίου Τομέων Ψυχικής Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Επιμελείται και παρουσιάζει την εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή «Παιδολογώντας», ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............