Στα μωβ φωτίστηκε η Περιφέρεια Κρήτης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Παγκρεατικό Καρκίνο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Νοεμβρίου 2021

Στα μωβ φωτίστηκε η Περιφέρεια Κρήτης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Παγκρεατικό Καρκίνο

 Στα μωβ φωτίστηκε στις 18 Νοεμβρίου το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της κοινής δράσης που ανέπτυξαν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο», για τη φετινή 8η Παγκόσμια Ημέρα Παγκρεατικού Καρκίνου, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει 93 οργανώσεις καρκίνου, από 35 χώρες και έξι ηπείρους, για να ευαισθητοποιήσουν και να εμπνεύσουν δράσεις για τον Παγκρεατικό Καρκίνο.


Στόχος της δράσης αυτής ήταν η ενημέρωση σχετικά με τα πρώιμα συμπτώματα και τους κινδύνους του καρκίνου του παγκρέατος και την επείγουσα ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση, η οποία τελικά μπορεί να σώσει ζωές, καθώς επίσης και η τυπική λήξη του 2ου διαδικτυακού Αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου.

 

Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο» και η Περιφέρεια Κρήτης προτρέπουν τους πολίτες να συμμορφώνονται με τα μέτρα και τις προφυλάξεις της πολιτείας για τον κορωνοϊό, να εμβολιάζονται κατά της νόσου COVID-19, αλλά και σε καμία περίπτωση να μην αμελούν τα σημάδια που τους δίνει το σώμα τους. Επίσης, είναι απαραίτητο να επικοινωνούν με τον ιατρό τους, χωρίς καθυστέρηση, αν βιώνουν επίμονα δύο ή περισσότερα από τα πιθανά συμπτώματα του Παγκρεατικού Καρκίνου.

 

Στην εκδήλωση φωταγώγησης παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Β. Βαμβακάς, η Γεωργία Μηλάκη Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον Τομέα Διασύνδεσης της Περιφέρειας με Εθελοντικές Οργανώσεις, ο Γιώργος Πιτσούλης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη Λειτουργία των Κινητών Μονάδων για την Προαγωγή της Υγείας. Εκ μέρους του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο»,, στην εκδήλωση συμμετείχαν, η Καίτη Κουναλάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου, η Μαρία Θεοδωρίδου, Αντιπρόεδρος, καθώς και μέλη του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............