Οι αετοί στο φαράγγι του Σεληνάρι - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Νοεμβρίου 2021

Οι αετοί στο φαράγγι του Σεληνάρι

 IMG_9116


Στο φαράγγι του Σεληνάρι στον Νομό Λασιθίου μεσημέρι Κυριακής, και μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σηκώνοντας τα κεφάλια μας ψηλά.

2 αετοί περούσαν κυκλικά πάνω απο το φαράγγι σταματούσαν στην άκρη του βράχου περιμένωντας υπομονετικά και ξαναάρχιζαν το δρομολόι που αυτοί χάραζαν στο μυαλό τους και αποτύπωναν με το βλέμμα τους.

IMG_9098

 Ο αετός είναι αρπακτικό πτηνό και ανήκει στην οικογένεια των γερακιών, που έχει 12 συνολικά είδη. Οι αετοί είναι μεγάλα και δυνατά πουλιά που το άνοιγμα των φτερών τους φτάνει τα 2,5 μέτρα περίπου και ζυγίζουν μέχρι 6 κιλά. Όλα τα είδη των αετών φημίζονται για την καλή τους όραση. 

IMG_9101

Πραγματικά το μάτι του αετού είναι κάπως διαφορετικά φτιαγμένο από το μάτι των άλλων πουλιών. Έτσι, ενώ με το μεγαλύτερο μέρος του ματιού του βλέπει μία μεγάλη έκταση, όπως περίπου και οι άνθρωποι όταν κοιτάζουν από ψηλά ή από αεροπλάνο, με ένα μικρότερο μέρος του ματιού του ο αετός βλέπει ένα μικρό κομμάτι της γης, αλλά πολύ καθαρά, όπως περίπου βλέπει ο άνθρωπος με κιάλια και ακόμη καλύτερα. 

IMG_9105

Γι' αυτό και δεν του ξεφεύγει ούτε η παραμικρή κίνηση που γίνεται γύρω του ή κάτω στη γη, όταν πετάει. Άλλο χαρακτηριστικό των αετών είναι το δυνατό και γαμψό ράμφος του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............