Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Ι. Σκλαβούνου, «Ο Ιωάννης Καποδίστριας προετοιμάζει την Επανάσταση». - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Οκτωβρίου 2021

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Ι. Σκλαβούνου, «Ο Ιωάννης Καποδίστριας προετοιμάζει την Επανάσταση».

  Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 18:00, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαζήση διοργανώνουν παρουσίαση της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου του Γεώργιου Ι. Σκλαβούνου, «Ο Ιωάννης Καποδίστριας προετοιμάζει την Επανάσταση». Ανατρέποντας τα κατά συνθήκη και κατά συνείδηση ψεύδη για το ’21.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

*Η παρούσα εκδήλωση είχε αναβληθεί λόγω των καιρικών συνθηκών και αυτή είναι η νέα της ημερομηνία!

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

Link προκράτησης: https://www.ianos.gr/ticket1-georgios-i-sklabounos-o-ioannis-kapodistrias-proetoimazei-tin-epanastasi-ekd-papazisi-14-10

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Συναντήθηκα» με τον Ιωάννη Καποδίστρια μέσα από τη μελέτη της τοπικής μου ιστορίας, τη μελέτη της Επτανήσου Πολιτείας, του Επτανησιακού ζητήματος και της Αγγλοκρατίας στα Επτάνησα. Ήταν η κατανόηση της αγγλικής πολιτικής στο Επτανησιακό και το Ελληνικό ζήτημα, ως πτυχών του Ανατολικού ζητήματος, που με οδήγησε στη μελέτη του Καποδίστρια και της πολιτικής του, στη μελέτη της αντιμετώπισής του στο πλαίσιο των αδυσώπητων ανταγωνισμών για τη λύση του άλυτου, μέχρι και σήμερα, Ανατολικού ζητήματος.

Στη συνέχεια, η ανελέητη πολεμική εναντίον του Ιωάννη Καποδίστρια, οι αστήρικτες ύβρεις, το αντιεπιστημονικό πάθος απαξίωσής του με οδήγησαν στο να αναζητήσω τα αίτια αναπαραγωγής και διακίνησης του ψευδούς, κατά συνείδηση, κατηγορητηρίου σε βάρος του και να τοποθετηθώ τεκμηριωμένα απέναντι σε αυτό το κατηγορητήριο.

Καρποί αυτής της αίσθησης χρέους, απέναντι στην ιστορική αλήθεια και απέναντι στο δικαίωμά μας στη Μνήμη υπήρξαν το βιβλίο μου Ο άγνωστος Καποδίστριας (εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2011) και το ανά χείρας πόνημα. Με την πεποίθηση ότι η κατανόηση της αντιμετώπισης του Καποδίστρια και του ελληνισμού στην προσπάθεια μιας ελληνικής λύσης του Ανατολικού ζητήματος είναι αναγκαία και κρίσιμα χρήσιμη για το σήμερα, και με την πεποίθηση ότι η κυρίαρχη πρόσληψη της ιστορίας μας αποτελεί βασική συνιστώσα στη διαμόρφωση μιας ευρύτερα αποδεκτής στρατηγικής για την πορεία μας στον τρίτο αιώνα του ελεύθερου εθνικού μας βίου, εύχομαι καλή ανάγνωση.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γεώργιος Ι. Σκλαβούνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1943. Σπούδασε στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Πειραιά) και τις ΗΠΑ (Georgia State University of Atlanta, Μ.Α.) Εργάστηκε επί 8 χρόνια στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) της Ε.Ε. ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Με αυτή την ιδιότητα συμμετείχε σε σημαντικές ομάδες εργασίας, όπως, για παράδειγμα, για τις σχέσεις Ε.Ε – Κίνας και Ε.Ε - Ινδίας. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα και τον ιδιωτικό τομέα. [...]

Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/gewrgios_i_sklabounos_-_o_iwannhs_kapodistrias_proetoimazei_thn_epanastash_-_ekd_papazhsh_-_4-11/

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured


Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Ι. Σκλαβούνου, «Ο Ιωάννης Καποδίστριας προετοιμάζει την Επανάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............