Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
- αλεύρι
- νερό
- λάδι
- αλάτι
- λίγο ξύδι
- αλεύρι
- νερό
- λάδι
- αλάτι
- λίγο ξύδι
Για τη γέμιση:
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τη βράζουμε σε νερό μέχρι να λιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να στραγγίξει στο σουρωτήρι. Επειδή η κολοκύθα έχει πολύ νερό μπορείτε να την αφήσετε και μια ολόκληρη μέρα.
- Όταν στραγγίξει την βάζουμε στην κατσαρόλα χωρίς νερό μέχρι να απορροφήσει όλα της τα υγρά.
- Προσθέτουμε αλάτι και μπόλικο λάδι και τσιγαρίζουμε.
- Ξανατοποθετούμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει η γέμιση από το λάδι και βάζουμε πολύ πιπέρι!
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε το φύλλο. Κόβουμε σε κύκλους, βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μισσοφέγγαρα.
- Τηγανίζουμε σε λάδι και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν
γράφω ποσότητες, όλα τα υλικά προστίθενται με το μάτι. Μπορείτε,
επίσης, να προσθέσετε και φέτα την ώρα που θα προσθέσετε το πιπέρι. Για
καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισό αλεύρι μαλακό και
μισό σκληρό. Το πιπέρι είναι που κάνει τη διαφορά σ' αυτές τις πίτες.
Βάλτε όσο αντέχετε!
ΠΗΓΗ: http://www.sintagespareas.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου