Εκδόθηκε το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα για τα «80 χρόνια της Μάχης της Κρήτης» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Οκτωβρίου 2021

Εκδόθηκε το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα για τα «80 χρόνια της Μάχης της Κρήτης»

 

Συνάντηση των κ.κ. Κουράκη και Μαλανδράκη με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

 


Πραγματοποιήθηκε, στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, στην Αθήνα, συνάντηση του Προέδρου και του Γραμματέα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη και      κ. Γιάννη Μαλανδράκη, με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος                   κ. Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την ολοκλήρωση της παραγωγής του Αργυρού Συλλεκτικού Νομίσματος,  με θέμα: «80 Χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης».

Η πρόταση για την έκδοση του συλλεκτικού αυτού νομίσματος είχε υποβληθεί από την ΠΕΔ Κρήτης προς την Τράπεζα της Ελλάδος προ μηνών, στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης που συμπληρώνονται φέτος.

Το ανωτέρω συλλεκτικό νόμισμα έχει τα παρακάτω τεχνικά χαρακτηριστικά :

Σύνθεση :   Αργυρός                      92,5% (Ag)

                   Βάρος                          34,10 gr

                   Διάμετρος                    40χιλιοστα

                   Μορφή στεφάνης         Λεία

                   Ποσότητα έκδοσης       2.500 τμχ

                   Ονομαστική αξία          10 €        

 

Το σχέδιο του νομίσματος φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη του Ιδρύματος Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (ΙΕΤΑ/Νομισματοκοπείο) κ. Γεώργιο Σταματόπουλο.

Αναφορικά με τη διάθεση του νομίσματος, η οποία θα ξεκινήσει στο επόμενο διάστημα από τα καταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Μετά το τέλος της συνάντησης, οι κ.κ. Κουράκης και Μαλανδράκης έκαναν δηλώσεις στις οποίες ανέφεραν τα εξής:

Γ Ι Α Ν Ν Η Σ   Κ Ο Υ Ρ Α Κ Η Σ

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που πραγματοποιήθηκε η έκδοση του Συλλεκτικού Νομίσματος για τα ¨ 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης¨, στο πλαίσιο του νομισματικού προγράμματος του Υπουργείου Οικονομικών με την τεχνογνωσία του Νομισματοκοπείου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και αγαπητό φίλο κ. Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, που πρόθυμα ενέταξαν την έκδοση στο νομισματικό πρόγραμμα, αλλά και την ομάδα του Νομισματοκοπείου για το εξαιρετικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Χαιρόμαστε που η συγκεκριμένη αυτή λαμπρή έκδοση παρέχει μια ακόμα δυνατότητα προβολής του έπους της Μάχης της Κρήτης, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, αφού θεωρούμε δεδομένο ότι ο συμβολισμός και η καλαισθησία του νομίσματος θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των απανταχού συλλεκτών και γενικότερα των φίλων της χώρας μας».

 

Γ Ι Α Ν Ν Η Σ   Μ Α Λ Α Ν Δ Ρ Α Κ Η Σ

«Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 80 χρόνων από τη θρυλική  Μάχη της Κρήτης, θέσαμε στην ΠΕΔ Κρήτης ένα πολύ υψηλό στόχο, την έκδοση ενός συλλεκτικού νομίσματος που να τη συμβολίζει και να την εκφράζει.

Σήμερα, αισθανόμαστε ευτυχείς, διαπιστώνοντας ότι ο στόχος μας αυτός επιτεύχθηκε και μάλιστα κατά τον καλύτερο και εντυπωσιακότερο τρόπο. Η έκδοση του αργυρού συλλεκτικού νομίσματος και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών για τη Μάχη της Κρήτης είναι πλέον γεγονός. Η διατήρηση της μνήμης για την ιστορική και καθοριστική, για την έκβαση του Β΄ Π.Π. Μάχη της Κρήτης είναι συλλογική υποχρέωση.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος     κ. Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών        κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την πρότασή μας και συνέβαλαν αποφασιστικά στην υποδειγματική υλοποίησή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............