Υπογραφή σύμβασης από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου - Ξεκινούν άμεσα τα έργα στον Αγιο Γεώργιο στο Φόδελε - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Οκτωβρίου 2021

Υπογραφή σύμβασης από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου - Ξεκινούν άμεσα τα έργα στον Αγιο Γεώργιο στο Φόδελε

 Την σύμβαση για το έργο κατασκευής νέων γραφείων της ενορίας – προσθήκη πρόναου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ενορίας Αγίου Γεωργίου Φόδελε υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.


Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 182.000 και η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο συμβατικός χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι έξι μήνες και οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι:

· Κατεδάφιση του παλαιού κτίσματος των γραφείων της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Φόδελε.

· Προσθήκη Πρόναου στη δυτική πλευρά του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου Φόδελε, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η εκκλησία.

· Κατασκευή σκάλας σε τμήμα του υπό κατεδάφιση κτίσματος που θα οδηγεί κατευθείαν στον Ι.Ν. Μ. Αρχαγγέλου. Επίσης, κατασκευή μικρής αποθήκης κάτω από τη σκάλα αυτή.

· Κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, που θα ξεκινάει δίπλα από τη σκάλα και αφού περάσει από τη βορεινή πλευρά του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, θα οδηγεί στην κεντρική αυλή.

· Κατασκευή ισόγειου κτίσματος γραφείων με υπόγειο βόρεια του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, που θα περιλαμβάνει και W.C. με προδιαγραφές ΑΜΕΑ σύμφωνα με τη υφιστάμενη νομοθεσία.

· Ανακατασκευή της υφιστάμενης σκάλας που οδηγεί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου- Κοιμήσεως Θεοτόκου με σωστές προδιαγραφές που θα απελευθερώσει χώρο στην αυλή.

· Κατασκευή κερκίδων ανάμεσα στις δύο σκάλες.

· Διαμόρφωση αυλής σε χαμηλότερο ομαλό και ενιαίο επίπεδο με μικρές κλίσεις και την πλακόστρωσή της με στόχο να μεγαλώσει και το ύψος εισόδου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και να αναδειχθεί ο ναός αυτός.

· Κατασκευή ανοιχτού εξώστη στη νότια πλευρά του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, προκειμένου να ενσωματωθούν τα σκαλοπάτια που υπάρχουν και να δημιουργηθεί χώρος για τις ανάγκες εξωτερικών λειτουργιών.

· Κατασκευή πετρόκτιστης κρήνης στη νότια πλευρά της αυλής.

· Κατασκευή κερκίδων ανάμεσα στις δύο σκάλες και εκατέρωθεν της κρήνης.

· Περίφραξη περιβάλλοντος χώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............