Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το βιβλίο του Μιχάλη Τζανάκη «Χώμα Κόκκινο». - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Οκτωβρίου 2021

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το βιβλίο του Μιχάλη Τζανάκη «Χώμα Κόκκινο».

  ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ, (ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΞΕΠΑΠΑ 7)
Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το βιβλίο του Μιχάλη Τζανάκη «Χώμα Κόκκινο». Δύο εθελοντικά ταξίδια σε χώρες της Αφρικής που μαστίζονται από την πείνα και τις αρρώστιες. Ταξίδια που αφυπνίζουν και κινητοποιούν, εικόνες και καταστάσεις που συμβαίνουν δίπλα μας, αλλά σπάνια θα προκαλέσουν την προσοχή της κοινής γνώμης. Τα διηγήματα του Μιχάλη Τζανάκη, στιγμές και βιωματικές εμπειρίες που κατέγραψε σε αυτά τα οδοιπορικά, συγκλονίζουν και αφυπνίζουν. Τα κείμενά του μπορούν να αξιοποιηθούν και από την εκπαιδευτική κοινότητα.



Θα μιλήσουν για το βιβλίο:

Ελίζα Μακρίδου

Νίκος Μπλαζάκης

Χρήστος Τσαντής

Τίνα Τσόντου

& ο συγγραφέας του βιβλίου Μιχάλης Τζανάκης

Η  Αφρική ήταν και είναι το μεγαλύτερο «σχολείο» για τον Άνθρωπο! Εκεί, με όλες τις αισθήσεις του, θα αντιληφθεί την πορεία του Κόσμου τους τελευταίους πέντε τουλάχιστον αιώνες. Στην αφρικανική σαβάνα, την τροπική ζούγκλα, εκεί ανάμεσα στην πανδαισία χρωμάτων, ήχων, οσμών, σε τοπία μαγικά, σε άγρια ζώα, σε πολύβουες πόλεις και χωριά που άνθρωποι και ζώα στοιβάζονται σε λασποκαλύβες και νερόλακκους, θα συναντήσει κάποιος τον Άνθρωπο να πορεύεται μαζί με τον Θεό στο σύντομο μονοπάτι της ζωής του, πάντα με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία, ελπίζοντας ότι κάποτε θα σταματήσει το πλιάτσικο του Τρίτου Κόσμου σε όφελος των «δυνατών» της Γης.

Εκείνος που θα περπατήσει το κόκκινο χώμα της σαβάνας θα συνειδητοποιήσει την μεγάλη του «τύχη» να μην αποτελεί κομμάτι ενός κόσμου που το ζητούμενο της καθημερινότητας είναι οι θερμίδες που θα τον κρατήσουν ζωντανό, αλλά ταυτόχρονα θα γεννηθούν στο μυαλό και την ψυχή του πολλές σκέψεις κυρίως για την υποκρισία και την απανθρωπιά όλων εκείνων που ορίζουν τη ζωή του.

Ο Μιχάλης Τζανάκης σπούδασε φιλολογία και εργάζεται στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ως διοικητικός υπάλληλος. Τακτικός συνεργάτης σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με δημοσιευμένα άρθρα, χρονογραφήματα, αλλά και κριτικές. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί εννιά έργα του και έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς Ποίησης και Διηγήματος.

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το βιβλίο του Μιχάλη Τζανάκη «Χώμα Κόκκινο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............