Ανοιχτά Πανιά 2021»: “Aquarium”- Δρώμενα χορού και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με τη χρήση διαδραστικών ψηφιακών μέσων και νέων τεχνολογιών, στο Θέατρο «Δημ. Βλησίδης» στα Χανιά - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Οκτωβρίου 2021

Ανοιχτά Πανιά 2021»: “Aquarium”- Δρώμενα χορού και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με τη χρήση διαδραστικών ψηφιακών μέσων και νέων τεχνολογιών, στο Θέατρο «Δημ. Βλησίδης» στα Χανιά

 Από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο 2021 τα Χανιά υποδέχονται τον Πολιτισμό. 15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.


Τα Χανιά τους επόμενους μήνες θα κατακλυστούν από θέατρο, χορό, μουσική, κινηματογράφο, εικαστικά, λογοτεχνία, νέα μέσα-ψηφιακές τέχνες, παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το ΚΑΜ ως την Πλατεία της Σπλάντζιας, από το Φρούριο Φιρκά μέχρι τον Δημοτικό Κήπο, από το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, ως τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Ρωσικό Στρατώνα κ.ά., ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν ξεχωριστές  καλλιτεχνικές δράσεις.

Επόμενη δράση:

«Aquarium» της Κατερίνας Ντινοπούλου

Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», Κουμ Καπί, Χανιά

  • Παραστάσεις χορού και ψηφιακών διαδραστικών μέσων για παιδιά

16 & 17 Οκτωβρίου, 11.00 & 19.00,  Είσοδος ελεύθερη

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα χορού και νέων τεχνολογιών για μαθητές

18 – 21 Οκτωβρίου, 09:00 & 11:00, Δωρεάν συμμετοχή

Το Aquarium (Ενυδρείο) είναι μία παράσταση για παιδιά (από 2,5 ετών) και τους γονείς τους, η οποία προσφέρει μία από κοινού εμπειρία χορού και ψηφιακών διαδραστικών πολυμέσων. Το έργο χορογραφεί σε πραγματικό χρόνο την αλληλεπίδραση μεταξύ φυσικού και ψηφιακού σώματος, με κύριους χαρακτήρες ένα ψάρι, το οποίο εμψυχώνει μία χορεύτρια επί σκηνής, με τα πολλαπλά ψηφιακά της είδωλα και μία τρισδιάστατη μέδουσα, η οποία εμφανίζεται εικονικά, καθώς και άλλα θαλάσσια πλάσματα.

Σκοπός είναι η ανάδειξη περιβαλλοντικών θεμάτων που αφορούν το θαλάσσιο οικοσύστημα της Μεσογείου όπως η αλόγιστη χρήση πλαστικού και η προβολή των μεσογειακών ειδών που ζουν στην παράκτια περιοχή της Κρήτης, μέσα από πρωτότυπα πλάνα που θα προβάλλονται από τις δεξαμενές του Ενυδρείου Κρήτης (Ηράκλειο).

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, 11:00 και 19:00

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά, χωρίς διάλλειμα

Τόπος διεξαγωγής παράστασης: Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης»

Η παράσταση απευθύνεται σε: Παιδιά από 2,5 ετών και πάνω και γονείς-συνοδούς

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης:

Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 11:00: https://forms.gle/9PpaouUERc5qvruMA

Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 19:00: https://forms.gle/vDQeuoGzcnQ8HK5U7

Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 11:00: https://forms.gle/rRzCeoDYiUJuk1Mn7

Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 19:00: https://forms.gle/hjNuY3QcJxgxwvz8A

*Η προσέλευση στον χώρο, ο οποίος θα λειτουργήσει με το 85% της πληρότητας, θα γίνεται:

     α)            για τους ενήλικες και άτομα άνω των 12 ετών, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικό rapid test 48 ωρών,

      β)            για παιδιά 4-11 ετών, με δήλωση self-test του τελευταίου 24ώρου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους. 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, εδώ: https://bit.ly/3AvkJky

 

Παράλληλες δράσεις

Εκπαιδευτικά προγράμματα χορού και νέων τεχνολογιών για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, ομάδες σχολείων

  • Δευτέρα 18, Τρίτη 19, Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Η προτεινόμενη εκπαιδευτική δράση του Aquarium αφορά μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού και απευθύνεται στα σχολεία του Δήμου Χανίων. Στόχος είναι η εισαγωγή των παιδιών σε μία ψηφιακή διαδραστική εμπειρία και μία σωματικά ενεργή κινητική αλληλεπίδραση μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν στον εικονικό κόσμο του Aquarium και να πειραματιστούν με τη χρήση βιντεοκάμερας, ψηφιακών διαδραστικών συστημάτων και βιντεοπροβολών, καθώς θα αλληλεπιδρούν μέσω κινητικού αυτοσχεδιασμού με τα ψηφιακά τους σώματα και διάφορα ψηφιακά θαλάσσια πλάσματα.

Απευθύνεται σε: Σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά του Δήμου Χανίων

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Δευτέρα 18, Τρίτη 19, Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, 09:00-10:30 και 11:00-12:30

Τόπος διεξαγωγής: Θέατρο Δημήτρης Βλησίδη

Δωρεάν συμμετοχή / Δήλωση ενδιαφέροντος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

Στο κάθε πρόγραμμα επιτρέπεται η συμμετοχή ενός τμήματος μαθητών από ένα σχολείο. Απαραίτητη είναι η δήλωση ενδιαφέροντος με την αποστολή email στο anoixtapania2021@gmail.com από τον συνοδό-εκπαιδευτικό της ομάδας.

Καθώς ακολουθούνται συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά χρονική σειρά προτεραιότητας. Αφού λάβουμε τη δήλωση ενδιαφέροντός σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 8 εκπαιδευτικά προγράμματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Το κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμόζεται στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα που θα συμμετέχει σε αυτό.

Αναλυτικά, βρείτε όλο το πρόγραμμα της δράσης καθώς και τους συντελεστές στο www.chania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............