Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το ιστορικό δοκίμιο-μελέτη του Θεοχάρη Ι. Φραγκιουδάκη «Η Ενετική Εκκλησιαστική Απογραφή του 1637 στον Νομό Χανίων» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Οκτωβρίου 2021

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το ιστορικό δοκίμιο-μελέτη του Θεοχάρη Ι. Φραγκιουδάκη «Η Ενετική Εκκλησιαστική Απογραφή του 1637 στον Νομό Χανίων»

 Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το ιστορικό δοκίμιο-μελέτη του Θεοχάρη Ι. Φραγκιουδάκη «Η Ενετική Εκκλησιαστική Απογραφή του 1637 στον Νομό Χανίων», τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, στις 7:30 το απόγευμα στον πολυχώρο των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.




Θα μιλήσουν για το βιβλίο:

Ελένη Φουντουλάκη, δημοσιογράφος στα Χανιώτικα Νέα

Μαρία Φουρουντζόγλου, εκπαιδευτικός

Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας, υπεύθυνος Εκδόσεων Ραδάμανθυς

Θεοχάρης Ι. Φραγκιουδάκης, εκπαιδευτικός, συγγραφέας

Η παρούσα διερεύνηση του ναϊκού αποτυπώματος στον νομό Χανίων σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να υπεισέλθει σε θέματα της θρησκείας. Η εργασία αυτή προέκυψε ως υπερπλεόνασμα της δεκαετούς προσωπικής ενασχόλησης επί του συγκεκριμένου γεωγραφικού πεδίου και εκφράζει την ανάγκη να επιτονισθούν παρελθοντικές στίξεις που περιέχουν τόσο ο «Χρονο-ιστορικός Κατάλογος Οικήσεων στον Νομό Χανίων», όσο και τα «Ανθρωπο-τοπωνύμια του Νομού Χανίων». Από την περιπέτεια της συγκριτικής μελέτης και της παράλληλης ανάπτυξης των τριών πονημάτων ο συγγραφέας εξέρχεται ταπεινός, παραδίδοντας στους ενδιαφερόμενους έναν κατά το δυνατόν ασφαλή οδηγό πλεύσης…

Ο Θεοχάρης Ι. Φραγκιουδάκης γεννήθηκε το 1970 στα Χανιά. Έμαθε τα πρώτα του γράμματα από τον παππού του και, κατόπιν, σε μονοθέσιο δημοτικό σχολείο. Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα την περίοδο 1988-1992, με ειδικότητα στη Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία. Εργάστηκε 12 χρόνια στη φροντιστηριακή εκπαίδευση. Τα τελευταία 16 χρόνια εργάζεται ως καθηγητής σε δημόσια σχολεία. Ενώ είχε ήδη ασχοληθεί με τη φιλολογική επιμέλεια τοπικών εκδόσεων, εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ΑΝΘΡΩΠΟ-ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, το 2014. Στα τέλη του 2019 κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς τα βιβλία του: ΧΡΟΝΟ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΙΚΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ (1030-1905) και ΣΑΝ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ.

 Φωτογραφία εξωφύλλου:

Χρήστος Τσαντής

Εκκλησία της Παναγιάς, Περβολίτσα

 Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το ιστορικό δοκίμιο-μελέτη του Θεοχάρη Ι. Φραγκιουδάκη «Η Ενετική Εκκλησιαστική Απογραφή του 1637 στον Νομό Χανίων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............