Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου είναι γεγονός! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2021

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου είναι γεγονός!

 Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου είναι γεγονός!

Πρόγραμμα μουσικής αγωγής για βρέφη και νήπια από 4 μηνών έως 5 ετών:

«1, 2, 3… Αρχίζει η Μουσική!» | Έναρξη 2 Οκτωβρίου

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με το εργαστήριο «1, 2, 3… Αρχίζει η Μουσική!» για παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μουσικής Αγωγής για βρέφη και νήπια «Ευμουσία», που έχει σχεδιάσει, εισηγείται και εμψυχώνει η μουσικοπαιδαγωγός - αρχιμουσικός - μουσικολόγος Δέσποινα Μ. Σκανδαλάκη.


Είναι γνωστό ότι η μουσική και οι ήχοι, είναι τα σημαντικότερα μέσα επικοινωνίας με τον εξωτερικό κόσμο ήδη από την εμβρυακή ηλικία, ότι τα μουσικά ερεθίσματα που δέχεται ένα μωρό το επηρεάζουν ποικιλοτρόπως και ότι, όταν η μουσική του καθοδήγηση είναι η σωστή, τότε τα οφέλη είναι πολλαπλά ως προς την ανάπτυξη της μουσικής ευφυΐας των παιδιών και την ανάπτυξή τους σε συναισθηματικό, σωματικό και νοητικό επίπεδο. Προβάλλοντας την αναγκαιότητα να εκτεθεί ένα άτομο σε ένα πλούσιο μουσικά περιβάλλον όσο το δυνατόν νωρίτερα, το ΠΣΚΗ, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μουσικής Αγωγής για βρέφη και νήπια «Ευμουσία» και με εισηγήτρια τη δημιουργό του, Δέσποινα Μ. Σκανδαλάκη, πραγματοποιεί τα σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου 2021 έναν κύκλο πέντε συναντήσεων του εργαστηρίου «1, 2, 3… Αρχίζει η Μουσική», που απευθύνεται στα παιδιά των ηλικιακών αυτών ομάδων και στους ενήλικες συνοδούς τους. Παιδιά και ενήλικες συνοδοί θα παραβρεθούν συνολικά σε πέντε συναντήσεις, διάρκειας 45 λεπτών έκαστη. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επιλέξουν μία από τις προτεινόμενες ημέρες (Σάββατο ή Κυριακή) και το τμήμα αναλόγως την ηλικιακή ομάδα (βρέφη ή νήπια) στην οποία ανήκει το παιδί τους. Το κάθε παιδί θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από τον ενήλικα, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη της ασφάλειάς του. Συμμετοχή στο εργαστήριο μπορεί να έχει και 2ο παιδί που ανήκει στην ίδια οικογένεια, με ευθύνη του ίδιου ή άλλου συνοδού.

Αν, λοιπόν, είστε νέοι γονείς και τα παιδάκια σας είναι ηλικίας 4 μηνών έως 5 ετών, το εξειδικευμένο σε βρέφη και νήπια Πρόγραμμα Μουσικής Αγωγής «Ευμουσία» τα πέντε σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου θα δώσουν το σύνθημα 1, 2, 3, για να αρχίζει και να ξαναρχίζει η μουσική. Το… παρασύνθημα θα είναι όλες εκείνες οι όμορφα εκκωφαντικές φωνούλες των δικών σας παιδιών, που θα ηχήσουν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί με τα παιδιά, να

παίξουμε μουσικά οργανάκια ειδικά σχεδιασμένα για αυτές τις τρυφερές ηλικίες, να πειραματιστούμε με τους ήχους και να εξερευνήσουμε μελωδίες και να κινηθούμε με τα παιδιά, για τα παιδιά.

Ημέρες συναντήσεων

Σάββατο 2, 9, 16, 23 & 30 Οκτωβρίου 2021

Κυριακή 3, 10, 17, 24 & 31 Οκτωβρίου 2021

Τμήματα ανά ηλικιακές ομάδες και ώρες συναντήσεων

Τμήμα Α΄: 4 – 20 μηνών (βρέφη), ώρα: 10:15-11:00

Τμήμα Β΄: 20 μηνών – 3,5 ετών (νήπια), ώρα: 11:15-12:00

Τμήμα Γ΄: 3,5 – 5 ετών (νήπια), ώρα: 12:15-13:00

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα

10 (και ισάριθμοι ενήλικες)

Αίθουσα διεξαγωγής εργαστηρίου

Αίθουσα Σεμιναρίων ΠΣΚΗ

Κόστος συμμετοχής

1 παιδί και 1 ενήλικας: 50 ευρώ

Συμμετοχή 2ου παιδιού ίδιας οικογένειας: 40 ευρώ (έκπτωση 20%)

Ειδικές εκπτωτικές κατηγορίες: Άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ανήκοντες σε μονογονεϊκή οικογένεια, ΑμεΑ: 1 παιδί και 1 ενήλικας: 40 ευρώ

Εγγραφές

10 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2021

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6932503334, ώρες 11:00-13:00.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα προστασίας κατά της πανδημίας του Covid-19, ενώ η συμμετοχή των συνοδών προϋποθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νοσήσαντος.

Υπεύθυνη προγράμματος – Επιστημονική επιμέλεια – Εμψύχωση

Δέσποινα Μ. Σκανδαλάκη, μουσικοπαιδαγωγός, αρχιμουσικός, μουσικολόγος

Η Δέσποινα Μ. Σκανδαλάκη είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει εκτενείς σπουδές στη Μουσική Αγωγή για παιδιά προσχολικής ηλικίας και είναι αριστούχος απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Μουσικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας.

Είναι δημιουργός και υπεύθυνη του Προγράμματος Μουσικής Αγωγής για βρέφη και νήπια «Ευμουσία». Το Πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία, εκτός από το Ηράκλειο Κρήτης και στο εξωτερικό (Μαυρίκιο), όπως επίσης και για δυο συνεχόμενα έτη (2018-2020) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα «Ευμουσία», εδώ:

· Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines

· Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines

· Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants

Επισυνάπτεται η αίτηση συμμετοχής.


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «1, 2, 3… ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ» 

 

Παρακαλώ να συμπεριλάβετε εμένα και το παιδί μου στο εργαστήρι «1, 2, 3… Αρχίζει η Μουσική» που συνδιοργανώνουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και το Πρόγραμμα Μουσικής Αγωγής για βρέφη και νήπια «Ευμουσία» τον Οκτώβριο του 2021 στην Αίθουσα Σεμιναρίων του ΠΣΚΗ. 

Προσωπικά στοιχεία συμμετεχόντων 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 1 ΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 2 ΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 

ΑΔΤ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ 

Α. βρέφος (4 – 20 μηνών) [ ] 

Β. νήπιο (20 μηνών – 3,5 ετών) [ ] 

Γ. νήπιο (3,5 ετών – 5 ετών) [ ] (

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ) 

ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 

Α. Σάββατο [ ] 

Β. Κυριακή [ ] 

(ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ) 

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 

Α. πολύτεκνος [ ] 

Β. ΑΜΕΑ [ ] 

Γ. μονογονεϊκή οικογένεια [ ] 

Δ. άνεργος [ ] 

Στοιχεία Επικοινωνίας 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 

Ε-MAIL 

Όροι συμμετοχής 

Απαραίτητος εξοπλισμός για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι τα άνετα ρούχα και οι βαμβακερές κάλτσες, καθώς τόσο το παιδί όσο και ο ενήλικας συνοδός του συμμετέχουν στις δραστηριότητες των συναντήσεων χωρίς παπούτσια, αλλά όχι με γυμνά πόδια. 

Η συμμετοχή των συνοδών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προϋποθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νοσήσαντος. Πριν από την είσοδο οποιουδήποτε στον χώρο του ΠΣΚΗ, θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση μετώπου από ειδικό θερμόμετρο χωρίς επαφή. Σημειώνεται ότι στην Αίθουσα Σεμιναρίων του ΠΣΚΗ δεν θα μπορούν να εισέλθουν άτομα που έχουν συμπτώματα έστω και απλού κρυολογήματος. 

Η χρήση μάσκας από τους ενήλικες και από τα παιδιά ηλικίας 4 – 5 ετών είναι υποχρεωτική. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να προσέρχονται στην Αίθουσα Σεμιναρίων του ΠΣΚΗ όχι νωρίτερα από 5 λεπτά πριν από την έναρξη του μαθήματος και να εξέρχονται το αργότερο 5 λεπτά μετά τη λήξη του. Με τον τρόπο αυτόν δίνεται χρόνος απαραίτητος για τον αερισμό της αίθουσας και ελαχιστοποιείται η πιθανότητα συνωστισμού. 

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, παιδιά και συνοδοί μπορούν να παραμένουν στον υπαίθριο χώρο του ΠΣΚΗ. Δεν προβλέπεται δυνατότητα αναπλήρωσης μαθημάτων σε περίπτωση απουσιών, με υπαιτιότητα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............