Δασκαλογιάννης, Καγιαλές και άλλες ιστορίες - Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ανδρικίδη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Σεπτεμβρίου 2021

Δασκαλογιάννης, Καγιαλές και άλλες ιστορίες - Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ανδρικίδη

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Ανδρικίδη, με τίτλο «Σαν ένα τρένο που δεν σταματάει ποτέ – Δασκαλογιάννης, Καγιαλές, και άλλες ιστορίες», που μόλις κυκλοφόρησε. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην "Πλατεία"(δίπλα από το Γυαλί Τζαμισί), στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, στις 7 το απόγευμα.



Θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:

Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, εκπαιδευτικός-φιλόλογος

Θεοχάρης Φραγκιουδάκης, εκπαιδευτικός – φιλόλογος

& ο συγγραφέας

Διαβάζουν αποσπάσματα οι:

Άννα Αθανασίου, ραδιοφωνική παραγωγός

Καίτη Αλέξη, δημοσιογράφος-πρώην εκφωνήτρια της ΕΡΤ

Χαιρετίζει ο Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς



Δυο ιστορικές μυθοπλασίες, μια μικρή, μία ελάχιστη γεύση από το χθες. Ένα νοσταλγικό ταξίδι, ίσως κάπως βαθυστόχαστο, που φέρνει ξανά σε καθενός τη σκέψη δύο ένδοξους Κρητικούς: τον μεγάλο πατριώτη, τον Εθνομάρτυρα Δασκαλογιάννη, από την Ανώπολη Σφακίων, μα και τον άλλο, τον αμίμητο επίσης, τον ηρωικό Σπύρο Καγιαλέ ή Καγιαλεδάκη από τα Χανιά, τον απλό άνθρωπο του λαού… Ένα συγκινητικό ταξίδι στο παρελθόν, μα κι από την άλλη, λίγες σκόρπιες λογοτεχνικές πινελιές. Κάποιοι ανθρώπινοι χαρακτήρες, κάποιες στάσεις ζωής. Μέσα από τα άφθονα καμίνια του εικοστού πρώτου αιώνα, αυτού εδώ του αποκαλυπτικότατου αιώνα…

Ο Δημήτρης Ανδρικίδης, γεννήθηκε στα Χανιά, από Μικρασιάτες γονείς. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά, επί σειρά ετών, στον εμπορικό χώρο. Έχει παρακολουθήσει σπουδές κοινωνιολογίας στην Αθήνα και ομιλεί δύο ξένες γλώσσες. Κατά καιρούς, έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε Χανιώτικες εφημερίδες και σε Αθηναϊκά περιοδικά. Στην δεκαετία του ‘80, βραβεύτηκε από μεγάλο δεκαπενθήμερο περιοδικό για μία κοινωνική έρευνά του. Πρόσφατα, το 2016, πήρε την τέταρτη θέση, σε Πανελλήνιο λογοτεχνικό Διαγωνισμό. Το βιβλίο «Σαν ένα τραίνο που δεν σταματάει ποτέ», είναι το πρώτο έργο του που εκδίδεται. Υπό έκδοση, από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, είναι η ποιητική του συλλογή, με τίτλο «Εξ’ ακανθών».

Πίνακας εξωφύλλου: Μανώλης Τσιριντουλάκης

Επιμέλεια: Μάκης Πέτσας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............