Το Κουφονήσι της Κρήτης, παραδομένο στην υδάτινη αγκαλιά του νότιου Κρητικού πελάγους - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Σεπτεμβρίου 2021

Το Κουφονήσι της Κρήτης, παραδομένο στην υδάτινη αγκαλιά του νότιου Κρητικού πελάγους

 

Είναι γεγονός ότι η Κρήτη διαθέτει κάποιες από τις πιο εκπληκτικές καλοκαιρινές γωνιές της χώρας που δύσκολα συναντά κανείς αλλού. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που το τοπίο παραπέμπει σε μέρη εξωτικά, δίνοντας την εντύπωση, έστω και νοητά, ότι βρίσκεσαι εκτός Ελλάδας, σε κάποιον από τους ονειρικούς προορισμούς της Καραϊβικής για παράδειγμα.


Ένα από αυτά τα μέρη και το μικροσκοπικό νησάκι στο νομό Λασιθίου, με την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη που το χαρακτηρίζει, να το καθιστούν έναν από τους μυστικούς επίγειους παραδείσους του νησιού. Ο λόγος για το Κουφονήσι Λασιθίου, το οποίο σίγουρα θα σας πάρε τα μυαλά.

Η Κρήτη έχει το δικό της Κουφονήσι

Το Κουφονήσι της Κρήτης, λοιπόν, είναι παραδομένο στην υδάτινη αγκαλιά του πρώην Λιβυκού πελάγους, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και μοιάζει με «ξεχασμένο» ανέγγιχτο παράδεισο. Πρόκειται για ένα ακατοίκητο νησί, που το καλοκαίρι προσελκύει αρκετούς από τους επισκέπτες του Λασιθίου, οι οποίοι το επιλέγουν για τις παραλίες του, που στην κυριολεξία είναι του ονείρου.

Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς εδώ σίγουρα συγκλονίζουν με τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας και τις χρυσαφένιες εκτάσεις αμμουδιάς να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Όσο προχωρά κανείς προς την ενδοχώρα του νησιού, το τοπίο, ωστόσο, γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό, καθώς θυμίζει πολύ έντονα αφρικανική έρημο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ολόκληρο το νησί είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Natura 2000 και είναι χαρακτηρισμένο ως προστατευόμενη περιοχή.

Γνωστό και ως Λεύκη, λόγω των λευκών ανταυγειών του ασβεστόλιθου και της μάργας, οι ντόπιοι το αποκαλούν και ως «Δήλο της Κρήτης», καθώς το νησί είναι γεμάτο με ερείπια ανθρώπινης δραστηριότητας που χρονολογούνται από τους Πρωτομινωικούς χρόνους και φθάνουν μέχρι τα μεταβυζαντινά χρόνια.

Το Κουφονήσι είναι το μεγαλύτερο νησί ενός συμπλέγματος ακατοίκητων νησιών, που αποτελείται από τα Στρογγυλό, Μακρουλό, Μάρμαρα και Τράχηλα. Για να προσεγγίσει κανείς αυτόν τον μικροσκοπικό επίγειο παράδεισο πρέπει να επιβιβαστεί σε κάποιο από τα καραβάκια που αναχωρούν από το Μακρύ Γιαλό Λασιθίου.

ΠΗΓΗ www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............