Μενέλαος Μποκέας - «Η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης των Λινοπεραμάτων στο Δήμο Μαλεβιζίου αποτελεί ζήτημα υψηλής σπουδαιότητας για τις επόμενες γενιές. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Σεπτεμβρίου 2021

Μενέλαος Μποκέας - «Η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης των Λινοπεραμάτων στο Δήμο Μαλεβιζίου αποτελεί ζήτημα υψηλής σπουδαιότητας για τις επόμενες γενιές.

 «Η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης των Λινοπεραμάτων στο Δήμο Μαλεβιζίου αποτελεί ζήτημα υψηλής σπουδαιότητας για τις επόμενες γενιές.» Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφερόμενος στο ζήτημα των Λινοπεραμάτων κατά την πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από 20 περίπου μήνες.


Ο κ Μενέλαος Μποκέας ενημέρωσε εκτενώς το Δημοτικό Συμβούλιο για την επιστολή που απέστειλε στους συναρμόδιους υπουργούς ζητώντας την εξαίρεση της Χερσαίας Ζώνης των Λινοπεραμάτων από το διαγωνισμό παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και την παραχώρηση της στον Δήμο Μαλεβιζίου και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ζήτησε για μία ακόμα φορά τη στήριξη όλων των θεσμικών εκπροσώπων του νομού Ηρακλείου των βουλευτών και της περιφέρειας στο δίκαιο αίτημα του δήμου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον νέο ΒΟΑΚ όπου υπήρξαν τοποθετήσεις τόσο από το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων όσο και εκπροσώπων του Τοπικών Κοινοτήτων Ροδιάς και Φόδελε που έθεσαν σειρά ζητημάτων που προκύπτουν από τη νέα χάραξη.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου πρότεινε να υιοθετηθούν οι παρατηρήσεις της Ομάδας Εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου και στο κείμενο που θα κατατεθεί να συμπεριλαμβάνονται όλες οι παρατηρήσεις από τα Τοπικά Συμβούλια καθώς και το ζήτημα της δημιουργίας παράπλευρου δικτύου αλλά και η διατήρηση του κόμβου της Αχλάδας. Επίσης ο κ Μενέλαος Μποκέας επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη και για τη σύνδεση της περιοχής της Κορακιάς με το νέο ΒΟΑΚ κάτι που από την χάραξη έτσι όπως έχει παρουσιαστεί δεν προβλέπεται.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την ονομασία του Ανοιχτού Θεάτρου Γαζίου σε Θέατρο Μίκη Θεοδωράκη έπειτα από την εισήγηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου που υιοθέτησε την πρόταση που είχε κατατεθεί και από τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Κώστα Τριγώνη.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί υπάρχει το απόσπασμα από την τοποθέτηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των Λινοπεραμάτων. https://www.youtube.com/watch?v=ko_wtGrbdpc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............