Πλήθος Πιστών Θα Προσκυνήσει Και Φέτος Την Ανύψωση Του Τιμίου Σταυρού Στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Σεπτεμβρίου 2021

Πλήθος Πιστών Θα Προσκυνήσει Και Φέτος Την Ανύψωση Του Τιμίου Σταυρού Στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου

 IMG_1583


Μέ λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος  ἡ Ὕψωσις τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στήν πόλη του Ηρακλείου καί στόν Ἱερό Ναό τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, ὁ ὁποῖος εὑρίσκεται στον Εσταυρωμένο.Πλήθος πιστών θα σπεύσουν να ανάψουν  ένα κεράκι.

IMG_1585


IMG_1586

Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός. Στη χώρα μας γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα.
Σύμφωνα με την παράδοση, το 326 η γηραιά μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ιουλία Φλαβία Ελένη, μετέβη στους Αγίους Τόπους για να φέρει στο φως τα διάφορα μέρη στα οποία έζησε και δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Στα Ιεροσόλυμα πραγματοποίησε μεγάλες ανασκαφές για να βρεθούν οι τόποι της Σταύρωσης και της Ανάστασης στον λόφο του Γολγοθά. Η μετέπειτα Αγία Ελένη οδηγήθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών.

IMG_1587

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............