Τίμησαν τους ήρωες στο Σάρχο Μαλεβιζίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Αυγούστου 2021

Τίμησαν τους ήρωες στο Σάρχο Μαλεβιζίου

 Παρουσία επισήμων και κατοίκων του χωριού πραγματοποιήθηκε η τελετή μνήμης των 35 εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στο Σάρχο Μαλεβιζίου.


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στη μανία με την οποία οι Γερμανοί αιματοκύλησαν το Σάρχο επισημαίνοντας πως 77 χρόνια μετά οι νεκροί των μαρτυρικών χωριών του Μαλεβιζίου περιμένουν τη δικαίωση και κατέληξε:

«Ο Σάρχος έζησε στο απόλυτο τη φρίκη του ναζισμού το ματωμένο Αύγουστο του 1944. Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη θυσία των ηρώων μας. Αυτών που δεν δείλιασαν, δεν υποχώρησαν, δεν φοβήθηκαν να δώσουν το αίμα τους για τα χώματα της πατρίδας. Διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη τους και εμπνεόμαστε από τα μηνύματα της θυσίας τους. Είναι αυτή η θυσία που διακήρυξε την αποφασιστικότητα του λαού μας ενάντια σε κάθε μορφή δουλείας, την αποστροφή του σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού. »

Στη θυσία των 35 κατοίκων του Σάρχου αναφέρθηκε ο κ Μύρωνας Περβολαράκης ενώ στην τελετή το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης Μιχάλης Αλμπαντάκης, Χρύσα Λυρώνη – Παγκάλου και Γρηγόρης Περυσινάκης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Μαλεβιζίου για θέματα πολιτισμού Εύα Κουτσογιαννάκη, οι αντιπεριφερειάρχες Λάμπρος Βαμβακάς, Νϊκος Ξυλούρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης, εκπρόσωπος του βουλευτή Ηρακλείου του Σύριζα Χάρη Μαμουλάκη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σάρχου Γιώργος Αδαμάκης οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Σάρχου Ειρήνη Περβολαράκη και Δαμάστας Γιώργος Σαρρής, η πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Δαμάστας Καλιόπη Λιαδάκη και ο συνγραμματεας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων Αριστομένης Συγγελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............