Κανένα μέτρο στήριξης για τους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Αυγούστου 2021

Κανένα μέτρο στήριξης για τους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

 Επιβεβαιώνοντας την ανησυχία που είχε εκφραστεί μέσα από τρεις διαδοχικές Ερωτήσεις του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων παραδέχεται ότι δεν υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιχορήγησης των υφιστάμενων φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – ΚΑΛΟ.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2019, η Κυβέρνηση της ΝΔ εμπαίζει τα μέλη των φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Σήμερα, περίπου δυο χρόνια μετά, ο αρμόδιος Υπουργός παραδέχεται ότι αυτό το σχέδιο χρηματοδότησης ακόμα… εκπονείται! Προφανώς και δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία και τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΚΑΛΟ στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στις αναπτυξιακές προοπτικές κάθε οικονομίας, ενώ ακόμα και τα χρονικά ορόσημα που δίνουν για την δημοσίευσή του, είναι αμφισβητήσιμα. Από την πλευρά μας σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις πιέσεις με κάθε διαθέσιμο τρόπο, έτσι ώστε οι ΚΑΛΟ να πάψουν να είναι ‘’αόρατες’’ για τους κυβερνώντες».

Στην απάντηση της Ερώτησης του Χάρη Μαμουλάκη, η οποία είχε την συνυπογραφή 44 ακόμα Βουλευτών, ο αρμόδιος Υπουργός παραδέχεται ότι το σχέδιο πρόσκλησης για τη δράση επιχορήγησης των υφιστάμενων φορέων ΚΑΛΟ, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εκπόνησης, στη συνέχεια θα αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και εκτιμάται ότι η πρόσκληση θα δημοσιευθεί εντός του τρίτου τριμήνου του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει αναδειχθεί και στο παρελθόν από τον Χάρη Μαμουλάκη, με δυο Ερωτήσεις: Η πρώτη, τον Σεπτέμβριο του 2019 όπου και δόθηκε η απάντηση ότι «θα εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για την επιχορήγησή τους», χωρίς όμως ποτέ να υλοποιηθεί αυτή η κυβερνητική δέσμευση. Γεγονός που ανάγκασε τον Χάρη Μαμουλάκη να επανέλθει τον Ιούλιο του 2020 με νέα Ερώτηση, όπου και δόθηκε η απάντηση ότι δεν προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζεται επίσης, η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης των ΚΑΛΟ, είχε προδημοσιεύσει το 2018 πρόσκληση για την επιχορήγησή τους, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ. Κίνηση που, δυστυχώς, δεν συνεχίστηκε από την παρούσα Κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............