Συγκίνηση στην Πλατεία Αρμί για τα 77 χρόνια του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ από τους ΝΑΖΙ! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Αυγούστου 2021

Συγκίνηση στην Πλατεία Αρμί για τα 77 χρόνια του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ από τους ΝΑΖΙ!

 

“Ω, τα παντέρμα νέφαλα και γιάντα να μη βγούνε,

να κάμουνε κατακλυσμό, τ’ Ανώγεια μη καούνε” (Γιαλάφτης)




Πλήθος κόσμου και επισήμων  βρέθηκε στην πλατεία Αρμί, σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου 1944, για να τιμήσει την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τους Ναζί κατακτητές. Συγκίνηση επικράτησε στην απόδοση του τραγουδιού “Ω, Παναγιά μου Ανωγειανή” από τη Μαρίνα Δακανάλη και το Βασίλη Δραμουντάνη, καθώς και στίχων του Γιώργη Καράτζη, ενώ παθιασμένη και μεστή ήταν η ομιλία του δικηγόρου και Περιφερειακού συμβούλου Νίκου Σκουλά, που έκανε μια ιστορική αναδρομή σε όλους τους αγώνες των Ανωγειανών, από την Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα.



Μεταξύ άλλων στα Ανώγεια βρέθηκαν σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙ.ΝΑ.Λ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης του Κ.Κ.Ε Νίκος Μανουσάκης, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜΕΡΑ25 Ηλίας Λουλούδης, οι δήμαρχοι Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο συγγραματέας του Εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Αριστομένης Συγγελάκης και άλλοι.

Στο Αρμί  έπαιξαν οι μουσικοί: Βασίλης Δραμουντάνης (μαντολίνο-τραγούδι), Νικηφόρος Περικλάκης (λύρα), Μαρίνα Δακανάλη(τραγούδι), Βασίλης Σκουλάς(λαούτο), Νίκος Παραουλάκης(πνευστά).

Είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο ο οποίος έκανε αναφορά σε όλα τα ονόματα των νεκρών Ανωγειανών αγωνιστών σε όλους τους πολέμους.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

-Μετά την εκδήλωση ο δήμος Ανωγείων, παρέθεσε τραπέζι στους επισήμους, στο κέντρο “Ντελίνα”

 Φωτογραφίες: Μανόλης Σαμόλης

ΠΗΓΗ ΑΝΩΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............