Η Γαλάζια Σημαία κυματίζει και φέτος στην παραλία του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Ιουλίου 2021

Η Γαλάζια Σημαία κυματίζει και φέτος στην παραλία του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

 Σε μια λιτή τελετή, αλλά με την επισημότητα που αρμόζει στο κύρος του θεσμού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 η έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία του ξενοδοχείου Fodele Beach & Water Park Holiday Resort.

Παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, φορέων και αρχών, η Διοίκηση και το προσωπικό του ξενοδοχείου, μαζί και με τους ξένους επισκέπτες, συμμετείχαν και φέτος σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη, αλλά και σημαντική γιορτή για το περιβάλλον. Η Γαλάζια Σημαία κυματίζει για μια ακόμα χρονιά στην παραλία του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα περιβαλλοντικής επαγρύπνησης από την Κρήτη σε όλο τον κόσμο, μέσα από τους χιλιάδες επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν πριν την απονομή της Γαλάζιας Σημαίας, για την επιβεβαίωση της εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, ήταν ιδιαίτερα αυστηροί, κάτι που αποδεικνύει και την αποτελεσματικότητα της «πράσινης» πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που διαχρονικά εφαρμόζει η Σ. Γιαννικάκης Α.Ε.. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν στελέχη της εταιρείας «Για εμάς, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι κάτι παραπάνω από τμήμα ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Αποτελεί, ειδικά σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό και φροντίζουμε να εναρμονίζουμε τις δραστηριότητές μας με το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί, ενώ δίνουμε και στους επισκέπτες μας τη δυνατότητα να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας. Κάτι που, όπως διαπιστώνουμε κάθε χρόνο, τους γεμίζει χαρά και ικανοποίηση.».

Η Γαλάζια Σημαία

Η Γαλάζια Σημαία αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό σύμβολο και απονέμεται σε ετήσια βάση σε οργανωμένες ακτές που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη δεκαετία του '80 και εφαρμόζεται σε περισσότερες από 50 χώρες από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) σε συνεργασία με τους συντονιστές των χωρών μελών του. Τα κριτήρια αξιολόγησης και βράβευσης αναθεωρούνται τακτικά και καθιερώνονται ως διεθνή πρότυπα που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στις ακτές και στις μαρίνες που βραβεύονται.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν εδώ: http://eepf.gr/el/blueflag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............