Ο Αγκαθιάς Του Δήμου Σητείας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Ιουλίου 2021

Ο Αγκαθιάς Του Δήμου Σητείας

 agathias-09



 Στην περιοχή υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, όπως για παράδειγμα ο αρχαιολογικός χώρος στον Ρούσσο Λάκκο. Μερικές παραλίες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς για τους λάτρεις του αθλήματος της ιστιοσανίδας (Windsurfing – Κουρεμένος, Τέντα). 
agathias-02
agathias4
Ο Αγκαθιάς αποτελείται κυρίως από μικρά παλιά κάτασπρα-πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια και ένα από τα πιο χαριτωμένα κτίρια στο χωριό είναι (όπως θα έχετε καταλάβει) η εκκλησία. Από εδώ υπάρχει άπλετη θέα πάνω από στον εύφορο Κάμπο με τις ελιές μπροστά από το χωριό, τη θάλασσα αλλά και στο νησί Γράντες απέναντι από την παραλία της Χιόνας.
agathias-10
Αυτό το μέρος της Κρήτης είναι εντελώς ανέγγιχτο από μαζικό τουρισμό και εμπορικές δραστηριότητες και είναι ακόμα δυνατό να βρει κάποιος ένα ήσυχο σημείο σε μία από τις κοντινές παραλίες.

meeting-1024x391

 Δεν υπάρχει πολύ κίνηση ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού και η ζωή φαίνεται να κυλάει ήρεμα και σχετικά εύκολα εδώ. Η κοντινή παραλία του Κουρεμένου, για παράδειγμα, έχει μήκος σχεδόν δύο χιλιόμετρα, είναι καθαρή, ήσυχη, και έχει άφθονο χώρο για όλους, ακόμη και στην υψηλή περίοδο της τουριστικής σεζόν.

images

 Μπορείτε να πάτε επίσης στις παραλίες της Ιτάνου ή  Ερμούπολης, που βρίσκονται μόλις 2 χιλιόμετρα βόρεια του Φοινικόδασους Βάι. Εδώ θα βρείτε τα ερείπια μιας μινωικής πόλης και ενός ελληνιστικού ναού σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............