Συνάντηση γνωριμίας και διαλόγου με το ΚΙΝ.ΑΛ. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Ιουλίου 2021

Συνάντηση γνωριμίας και διαλόγου με το ΚΙΝ.ΑΛ.

 Παίρνοντας την πρωτοβουλία, νέο κόμμα “ΠΡΑΣΙΝΟΙ” εγκαινίασε σήμερα ένα νέο κύκλο επαφών, με τα κοινοβουλευτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία των Πράσινων είχε σήμερα συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας με αντίστοιχο κλιμάκιο του ΚΙΝ.ΑΛ.. Προσκλήσεις για αντίστοιχες συναντήσεις έχουν σταλεί από τους Πράσινους σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην της Ελληνικής Λύσης.


Εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛ. συμμετείχαν η Πρόεδρος κ. Φ. Γεννηματά, καθώς και οι Π. Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Αρβανιτίδης, βουλευτής, Χ. Πρωτόπαπας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μ. Όθωνας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Προέδρου και Ζ. Δημαδάμα αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου.

Από πλευράς των Πράσινων συμμετείχαν οι Θανάσης Γούναρης, Συν-εκπρόσωπος και μέλος της Γραμματείας, Μαρία Καβούρη, μέλος της Γραμματείας, Κώστας Λουκέρης, μέλος της Γραμματείας και Πηνελόπη Πετροπούλου, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου των Πράσινων. Το (διαδικτυακό) παρόν έδωσε και το μέλος της Γραμματείας των Πράσινων και πρώην ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Η συμμετοχή του έγινε δεκτή με ιδιαίτερη χαρά, μετά την πρόσφατη «περιπέτειά» του με τον covid 19.

Οι Πράσινοι ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις θέσεις του κόμματος την εποχή της πανδημίας. Επεσήμαναν πως η δημόσια υγεία, η πανδημία, η κλιματική και οικολογική κρίση και η δημοκρατία είναι ζητήματα αλληλένδετα και απαιτούν άμεσες, ολιστικές, ξεκάθαρες και πειστικές λύσεις προκειμένου να ενεργοποιηθεί και κινητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία και να στραφούμε σε ένα νέο μοντέλο πράσινης, κοινωνικά δίκαιης και κλιματικά ουδέτερης, οικονομίας και βιώσιμης ευημερίας. Σημείωσαν πως τους βρίσκει αντίθετους η επίθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Ταυτόχρονα ενημέρωσαν το ΚΙΝΑΛ για την πρόσφατη περιοδεία των Πράσινων στη Δυτική Μακεδονία με κύριο θέμα την δίκαιη ενεργειακή μετάβαση με συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας με στόχο την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την περιοχή που να μην αφήνει κανένα πίσω καθώς και για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Τέλος στα Κλουβιά» για τα ζώα εκτροφής, που έκανε δεκτή το ευρωκοινοβούλιο. Μεταφέρθηκε επίσης το αίτημα των πολιτών της Ακρινής για επίλυση του χρόνιου προβλήματος τους για μετεγκατάσταση λόγω των ορυχείων της ΔΕΗ που άλλωστε αποτελεί απόφαση της Βουλής και Νόμο του κράτους.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες τους σε ζητήματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος, τόσο κατά το παρελθόν όσο και σήμερα. Μίλησε επίσης για τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. σε μια σειρά ζητημάτων αιχμής, όπως το κίνημα #metoo και τα γυναικεία δικαιώματα όπως η ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών σε θέσεις ευθύνης. Σημείωσε, τέλος, πως ως κόμμα, είναι ανοικτοί σε ιδέες και προτάσεις ιδιαίτερα εν όψει της επεξεργασίας και ολοκλήρωσης του Πράσινου Κοινωνικού Συμβολαίου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Οι Πράσινοι επεσήμαναν πως πρωταρχικός στόχος του κόμματός τους είναι η δημιουργία ενός αυτόνομου πόλου της πολιτικής οικολογίας με ταυτόχρονη οικοδόμηση προϋποθέσεων για ευρύτερο αντίκτυπο των πράσινων ιδεών, που θα μπορούσε να συμβάλει σε μια νέα πολιτική κατεύθυνση για τη χώρα με πρωταρχικό στόχο τη βιωσιμότητα και την εξασφάλιση της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Οι δύο αντιπροσωπείες αποφάσισαν να συνεχιστεί ο πολιτικός διάλογος σε επιμέρους θέματα που απαιτούν άμεσες λύσεις και πιθανό συντονισμό επιμέρους δράσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............