Με τη στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου ξεκινά την Παρασκευή το 7ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Ιουλίου 2021

Με τη στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου ξεκινά την Παρασκευή το 7ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε.

Σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 ξεκίνησαν οι εργασίες του 7ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.), με θέμα: «Κοινωνική ευαλωτότητα και ανάπτυξη: Προκλήσεις στην εκπαίδευση, την οικονομία και τον πολιτισμό». Οι εργασίες θα διεξαχθούν, από 9 έως 11 Ιουλίου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου TUI Magic Life Candia Maris (περιοχή Αμμουδάρα Δήμου Μαλεβιζίου). Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου.


Βασικός σκοπός του Συνεδρίου του είναι η επιστημονική διερεύνηση όψεων του φαινομένου της ευαλωτότητας στην ιστορία και στο παρόν, στους τομείς της εκπαίδευσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, καθώς επίσης ο επιστημονικός ο διάλογος για την αντιμετώπισή του, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της προαγωγής της ανάπτυξης.

Λόγω της πανδημίας, στο Συνέδριο εφαρμόζονται οι ισχύοντες υγειονομικοί κανονισμοί και περιορισμοί για την οργάνωση και τη διεξαγωγή συνεδρίων. Για τον ίδιο λόγο, αναμένεται να το παρακολουθήσουν εκατοντάδες σύνεδροι εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών τηλεδιάσκεψης, καθότι στις εργασίες περιλαμβάνεται, εκτός από τις δια ζώσης εισηγήσεις, πλήθος εισηγήσεων εξ αποστάσεως.

Όπως στα προηγούμενα Συνέδρια του Ι.Α.Κ.Ε., έτσι και στο φετινό, συμμετέχει πλήθος εισηγητών και ερευνητών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, καθώς επίσης εξέχουσες προσωπικότητες του πνεύματος, της έρευνας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής, ως προσκεκλημένοι ομιλητές. Στις συνεδριακές εργασίες περιλαμβάνονται εισηγήσεις δια ζώσης και εξ αποστάσεως, εργαστήρια, αναρτημένες ανακοινώσεις, συμπόσια, καθώς επίσης κεντρικές ομιλίες από προσκεκλημένους εισηγητές. Οι προσυνεδριακές προετοιμασίες βρίσκονται στη φάση της αξιολόγησης των πλήρων κειμένων των εισηγητών, ενώ έχει ολοκληρωθεί η έγκριση των υποβληθέντων περιλήψεων και σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση του πλήρους προγράμματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Οργανωτικής Επιτροπής, αναμένεται η παρουσίαση περίπου 350 εισηγήσεων από περισσότερους από 400 εισηγητές.

Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος πολλοί εισηγητές από διάφορα πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από την Ευρώπη μέχρι και τη μακρινή Γκουανταλαχάρα του Μεξικού.

Στο Συνέδριο εντάσσονται, επίσης, διαγωνισμός πρωτότυπων εργασιών και παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, καθώς και περιήγηση στα αξιοθέατα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου θα είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες του Ι.Α.Κ.Ε: http://www.iake.gr και http://iake.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............