Διοργάνωση ημερίδας «Βόρειος Ήπειρος και Επανάσταση 1821» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Ιουλίου 2021

Διοργάνωση ημερίδας «Βόρειος Ήπειρος και Επανάσταση 1821»

 Με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021), σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 και ώρα 19:30, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική και πολιτιστική ημερίδα με κεντρικό θέμα «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821». Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ Μ.ΙΚΕ και την παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.


Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού δια ζώσης συμμετεχόντων λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η ημερίδα θα μεταδίδεται και από το σύνδεσμο https://fb.me/e/1txQk6511

Η ημερίδα αποτελεί μια από τις πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» για να τιμήσει την επέτειο (διαδικτυακά συνέδρια, καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, ιστορικά οδοιπορικά σε Αθήνα και Βόρειο Ήπειρο) στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις επετειακές εκδηλώσεις για το 1821 συμβάλλοντας παράλληλα και στον διάλογο για την πορεία του ελληνικού κράτους από τις αρχές του 19ου αιώνα σε εκείνες του 21ου.

Σκοπός της επιστημονικής και πολιτιστικής ημερίδας είναι η ανάδειξη των γεγονότων της επανάστασης του 1821 και κυρίως η ιδιαίτερη συνεισφορά των Βορειοηπειρωτών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα αλλά και η σημαντική συνεισφορά των μεγάλων Εθνικών Ευεργετών στην Ελλάδα αλλά και όλον τον κόσμο. Μέσα από την ημερίδα θα δοθεί ευκαιρία αναστοχασμού που δίνει η επέτειος των 200 χρόνων και η γνωριμία με όλα εκείνα τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα που σημάδεψαν την περίοδο του 1821 στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............