Όλα τα ζητήματα του Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στη συνάντηση του Νίκου Ηγουμενίδη με τον Αερολιμενάρχη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Ιουνίου 2021

Όλα τα ζητήματα του Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στη συνάντηση του Νίκου Ηγουμενίδη με τον Αερολιμενάρχη

 Όλα τα σημερινά ζητήματα του Αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» βρέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Ηγουμενίδη με τον Αερολιμενάρχη Γεώργιο Πλιάκα και τον αναπληρωτή Αερολιμενάρχη Χρήστο Ρέππα.

 


Ο Αερολιμενάρχης ενημέρωσε αναλυτικά τον βουλευτή Ηρακλείου για τα στοιχεία των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» εν όψει της τουριστικής περιόδου με την πορεία των αφίξεων σε σχέση με την αντίστοιχη του έτους 2019 να σημειώνεται σήμερα κατά περίπου 60% λιγότερη, με προσδοκίες στη λήξη της τουριστικής περιόδου να προσεγγίσει το 50% σε αφίξεις σε σχέση με το 2019. Για το ίδιο θέμα ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ως βασική αιτία των χαμηλών προσδοκιών την απουσία σχεδιασμένης και ενεργητικής τουριστικής πολιτικής από την κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία αποτυγχάνει να διαχειριστεί με ασφάλεια και εγκαίρως το υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Κρήτη, ενώ επεσήμανε την κρισιμότητα να σταθεί τουριστικά η Κρήτη κατά το δυνατότερο υψηλό επίπεδο προκειμένου να μην υπάρχει περαιτέρω μείωση χρηματοδοτικών εισροών.

 

Επιπλέον, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αναφέρθηκαν επισταμένως στην δραματική μείωση των προϋπολογισμών της Υ.Π.Α. εξαιτίας της μείωσης των αφίξεων, την «αφαίμαξη» προσωπικού σε συνδυασμό με την απουσία προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο αεροδρόμιο και γενικότερα μια σειρά προβλημάτων που καθημερινά καλούνται να διαχειριστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αδυναμία ενός πλαισίου άμεσης χρηματοδοτικής κάλυψης των καθημερινών λειτουργικών  αναγκών του αεροδρομίου χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ σημειώθηκε ότι η απουσία εισροής νέων εργαζομένων εκτός από την αποψίλωση των υπηρεσιών του αεροδρομίου έχει εκτινάξει το μέσο όρο ηλικίας των υπηρετούντων στα  50 έτη.

 

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων στην Υ.Π.Α., αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που διάγει την Υπηρεσία, η αναγκαιότητα να στηριχθεί οικονομικά η υπηρεσία από την Πολιτεία με επαρκή χρηματοδότηση, καθώς τα έσοδα του αεροδρομίου είναι μειωμένα κατά περίπου 60% σε σύγκριση με τα έτη πριν την πανδημία.  Ο Νίκος Ηγουμενίδης ευχαρίστησε τους κ.κ. Πλιάκα και Ρέππα για την αναλυτική ενημέρωση τονίζοντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα και πως «δεν είναι άλλοθι η πανδημία για την σημερινή Κυβέρνηση και για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της για το μεγαλύτερο σε τουριστική κίνηση αεροδρόμιο της χώρας με άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία και την ανάπτυξη της Κρήτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............