Ακτιβιστές από όλο τον κόσμο απαιτούν διεθνή απαγόρευση εξαγωγών ζώντων παραγωγικών ζώων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Ιουνίου 2021

Ακτιβιστές από όλο τον κόσμο απαιτούν διεθνή απαγόρευση εξαγωγών ζώντων παραγωγικών ζώων

 Τα μέλη και οι φίλοι των ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετείχαν στην έκτη Διεθνή Ημέρα Δράσης για την Απαγόρευση των Εξαγωγών Ζώντων Ζώων, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη για τον βασανισμό εκατομμυρίων ζώων που υποφέρουν κάθε χρόνο σε διασυνοριακές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.Η Ημέρα Δράσης, που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λόγω πανδημίας, είχε μεγαλύτερη ανταπόκριση από κάθε άλλη φορά: περισσότερες από 150 Οργανώσεις σε 40 χώρες συμμετείχαν στο Twitterstorm για να επισημάνουν αυτό το φριχτό εμπόριο. Τα tweets με το hashtag #BanLiveExports είχαν πάνω από 62 εκατομμύρια προβολές, με αίτημα την απαγόρευση των εξαγωγών ζώντων ζώων.

Ακτιβιστές ξεκίνησαν επίσης ηλεκτρονική εκστρατεία υπογραφών για απαγόρευση της εξαγωγής ζώντων ζώων εκτροφής εκτός ΕΕ, κατάργηση των ενδοευρωπαϊκών μεταφορών τους σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 8 ωρών και απαγόρευση της μεταφοράς τους με πλοία. Το αίτημα με τις υπογραφές θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο τέλος του έτους. Ήδη από την πρώτη μέρα της, η εκστρατεία συγκέντρωσε πάνω από 53.000 υπογραφές.

«Μετά τις πρόσφατες τραγωδίες με μεταφορές ζώων, όπως το ατύχημα στη διώρυγα του Σουέζ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες ζώα παρέμειναν εγκλωβισμένα για πολλές μέρες σε άθλιες συνθήκες, έχει γίνει πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι η πρακτική των εξαγωγών ζώων είναι ξεπερασμένη, περιττή και απίστευτα ανάλγητη», λέει η Έφη Δόδουρα, μέλος του Συμβουλίου των Πράσινων και της Θεματικής τους για τα Ζώα. «Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νέας Ζηλανδίας και, πιο πρόσφατα, της Βρετανίας, και να επιβάλει απαγόρευση εξαγωγής ζώντων ζώων για πάχυνση και σφαγή».

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ζώα μεταφέρονται για χιλιάδες χιλιόμετρα - αεροπορικώς, θαλάσσια ή οδικώς - για σφαγή ή για πάχυνση προς σφαγή. Κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών, τα ζώα υποφέρουν τρομερά από στρες, εξάντληση, υψηλές θερμοκρασίες και τραυματισμούς. Πολλά από αυτά τα ζώα είναι πρόβατα και μοσχάρια σε συνθήκες υπερβολικού συνωστισμού χωρίς επαρκή τροφή, νερό ή χώρο να μετακινηθούν και συχνά αντιμετωπίζουν στον τελικό προορισμό τους βάναυση σφαγή χωρίς αναισθησία, που στην Ε.Ε. θα ήταν παράνομη.

Για την απαγόρευση των Εξαγωγών Ζώντων Ζώων, η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης συμβάλλει στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τη σκληρή πραγματικότητα αυτού του βάναυσου εμπορίου, αλλά και στην πίεση προς τα κέντρα αποφάσεων για να επιβάλουν απαγόρευση αυτών των πρακτικών.


Οπτικό Υλικό θα βρείτε εδώ: www.stoplivetransport.org.

Η Διαμαρτυρία (petition) βρίσκεται εδώ: https://action.ciwf.org.uk/pag...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............