Συνάντηση Δημάρχου Μαλεβιζίου Μεν. Μποκέα με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Ιουνίου 2021

Συνάντηση Δημάρχου Μαλεβιζίου Μεν. Μποκέα με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

 Σε πολύ καλό κλίμα και ουσιαστική για το δήμο, ήταν η συνάντηση που είχε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την υπουργό για ανοιχτά ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού στο Δήμο Μαλεβιζίου, ζητώντας τη βοήθεια και τη στήριξη της προκειμένου να προχωρήσουν με γρηγορότερους ρυθμούς.


Συγκεκριμένα ο κ. Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στο θέμα της έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μαλεβιζίου. Το μόνο που απομένει είναι η θετική γνωμοδότηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για το δήμο.

Επίσης, ο δήμαρχος, ενημέρωσε την υπουργό για την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της μετατροπής της παλαιάς αποθήκης του συνεταιρισμού Γαζίου σε χώρο Πολιτισμού με προϋπολογισμό 3,1 εκατ ευρώ, με στόχο να στεγαστεί στο συγκεκριμένο κτίριο η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου αλλά και να αποκτήσει το Γάζι έναν πολυχώρο Πολιτισμού που έχει ανάγκη.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ζήτησε τη στήριξη της υπουργού, ώστε να εγκριθεί άμεσα, η επικαιροποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την Ανάδειξη και Αξιοποίηση του Ενετικού Φρουρίου Παλαιοκάστρου και η ένταξη της σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ παρουσίασε το σχεδιασμό του δήμου για την συντήρηση και ανάδειξη της Έπαυλης των Καλλεργών στη Ροδιά.

Εκτενή συζήτηση, με την υπουργό να δείχνει έντονο ενδιαφέρον, έγινε τον πλούτο του Δήμου Μαλεβιζίου σε Βυζαντινά Μνημεία με το Δήμαρχο να ζητά την συνδρομή της κ. Μενδώνη, για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης που απαιτούνται σε αρκετά από αυτά όπως π.χ. ο Άγιος Φανούριος στην Κιθαρίδα.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ευχαρίστησε την υπουργό Πολιτισμού για το ενδιαφέρον που έδειξε για την περιοχή και τις δεσμεύσεις ώστε να δοθούν λύσεις σε θέματα που μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν, μέσα από τη συνεργασία των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών με το Δήμο Μαλεβιζίου.

Δηλώσεις του Δημάρχου Μαλεβιζίου μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=afJPm8t4EMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............