«Κάθε κουτί μετράει!» για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021 απο την Εθελοντική Ομάδα «Φίλιος Ζευς» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Ιουνίου 2021

«Κάθε κουτί μετράει!» για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021 απο την Εθελοντική Ομάδα «Φίλιος Ζευς»

 Αφιερωμένη στην ενθάρρυνση των πολιτών να διατηρούν τους δημόσιους χώρους καθαρούς και να ανακυκλώνουν τα άδεια κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών, όπου κι αν βρίσκονται, είναι αφιερωμένη η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σε 15 χώρες και 19 τοποθεσίες της Ευρώπης. Στην δράση αυτή «Κάθε κουτί μετράει» συμμετέχει και η Ελλάδα.


Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζεται για πάνω από ένα χρόνο, η παραγωγή απορριμμάτων έχει αυξηθεί δραματικά. Δημόσιοι χώροι, πλατείες, πάρκα, άλση μας φιλοξένησαν όλους σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Ήταν η διέξοδός μας από τον εγκλεισμό. Μια ανάσα καθαρού αέρα, εκτόνωσης, γυμναστικής, χαλάρωσης, περιπάτου και συνάντησης. Τώρα είναι η σειρά μας να βοηθήσουμε αυτούς τους χώρους, πριν εξαπλωθεί μια «πανδημία απορριμμάτων» σ’ αυτούς!

Η Εθελοντική Ομάδα «Φίλιος Ζευς» θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τους εθελοντές της και με τους επισκέπτες, που θα βρεθούν την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 5.30 το απόγευμα στο δασάκι στη θέση Φουρνί των Κάτω Αρχανών.

Θα μαζέψουμε κουτάκια και πλαστικά για ανακύκλωση και άλλα απορρίμματα, θα μοιράσουμε τσάντες πολλαπλών χρήσεων, θα γιορτάσουμε τη φύση και το δασάκι αυτό, που κατακλείστηκε από επισκέπτες όλη την περίοδο της πανδημίας.

Με τη βοήθεια της Ομάδας Εφήβων του Φίλιου Ζευς, θα αποτυπώσουμε τις σκέψεις μας για το περιβάλλον σε ένα πανό και θα δώσουμε το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης, της μείωσης των απορριμμάτων με κοινή προσπάθεια.

Ευχαριστούμε πολύ των Ενιαίο Σύνδεσμο Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) για την χορηγία των τσαντών πολλαπλής χρήσης που θα διανεμηθούν στους επισκέπτες.

Το περιβάλλον μας χρειάζεται! Ας το βοηθήσουμε.

Γίνε εθελοντής. Ο Εθελοντισμός είναι Στάση Ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............