Η παραλία του Κριού 10km δυτικά της Παλαιόχωρας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Ιουνίου 2021

Η παραλία του Κριού 10km δυτικά της Παλαιόχωρας

 d1



Η παραλία του Κριού βρίσκεται 10km δυτικά της Παλαιόχωρας και 90km νότια των Χανίων, στην ανατολίκή μεριά του Ακρωτηρίου Κριός. Είναι μια υπέροχη απόμερη παραλία μήκους περίπου 1km, η οποία χωρίζεται σε τρεις συνεχόμενους κόλπους με υπέροχο βοτσαλάκι και πεντακάθαρα νερά.

Ο πρώτος κολπος βρίσκεται στο ανατολικότερο κομμάτι της παραλίας. Επειδή είναι περισσότερο βραχώδης, εκτεθειμένος στους νοτιάδες και δεν είναι οργανωμένος, δεν προτιμάται για μπάνιο.


d4


 Ο κεντρικός κόλπος είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο της παραλίας. Εδώ υπάρχει χώρος στάθμευσης, μια καντίνα και προσφέρονται ομπρέλες.


d5


 Ο τρίτος κόλπος βρίσκεται στο δυτικό άκρο του Κριού (2’ περπάτημα), όπου υπάρχει ένας μικρός απομονωμένος κολπίσκος. Ο κόλπος αυτός προτιμάται κυρίως από γυμνιστές. Και εδώ προσφέρονται ομπρέλες. Αν δε θέλετε να πάρετε ομπρέλα, δίπλα στην παραλία υπάρχουν μικρές σπηλιές όπου μπορείτε να βρείτε σκιά.


d9


Ο Κριός ενδείκνυται για κατασκήνωση, ενώ δεν υπάρχουν δωμάτια για διαμονή. Η πρόσβαση στον Κριό μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο μέσω Παλαιόχωρας, καθώς υπάρχει άσφαλτος που οδηγεί εδώ. Επίσης, από τον Κριό ξεκινάει και το μονοπάτι Ε4 που ενώνει την Παλαιόχωρα με το Ελαφονήσι.


d2

d3

d6

d7

d8










ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............