Μανώλης Κονταρός | Τσ’ αγάπης και τση λευτεριάς είναι γλυκιά η μάχη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2021

Μανώλης Κονταρός | Τσ’ αγάπης και τση λευτεριάς είναι γλυκιά η μάχη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

  Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη για πέντε ημέρες, σε On Demand προβολή

Σήμερα Πέμπτη 20 Μαΐου, στις 21:00, ημέρα τιμής και μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης ο Μανώλης Κονταρός, ένας μουσικός ερμηνευτής με χαρακτήρα επαναστατικό και φύσημα από την κρητική ψυχή του, μας ξεσηκώνει από την Αίθουσα ‘’Ανδρέας και Μαρία καλοκαιρινού’’ του ΠΣΚΗ σ’ ένα πρόγραμμα με μουσικές εμπνευσμένες από το ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την Μεγαλόνησο κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.


Μέσω Live Streaming από την επίσημη σελίδα του ΠΣΚΗ, https://www.cccc.gr/gr/live-streaming, ένας από τους πιο καταξιωμένους Κρητικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, τιμά την μουσική παράδοση της γενέθλιας γης εδώ και δεκαετίες, γνωρίζοντας πώς να μάχεται καθημερινά και να μεταμορφώνει κάθε δυσκολία σε τραγούδι και χορό. Στην πρώτη του παρουσίαση στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, μαζί με τον Μανώλη Κονταρό ερμηνεύει ο Μιχάλης Γεωρβασάκης (κρητική λύρα), ο Τάσος Γεωργακάκης (λαούτο), ο Νικηφόρος Βολανάκης (πνευστά) και ο Μάρκος Γεωργακάκης (κιθάρα).

Η συναυλία θα παραμείνει διαθέσιμη σε On Demand προβολή για πέντε ημέρες, μέχρι και την Τρίτη 25 Μαΐου, στις 21:00, οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου!

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας, αξίας 5 €, από εδώ: https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/manolis-kontaros/

Σύντομο βιογραφικό ερμηνευτή

Μανώλης Κονταρός | λαούτο, τραγούδι

Ο Μανώλης Κονταρός γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1968 στις Βρύσσες Αποκορώνου στα Χανιά. Είναι γιος του Ιωάννη Κονταράκη (με καταγωγή από τον Tζιτζιφέ Αποκορώνου) και της Άννας, το γένος Μακρυδάκη από το Φρε Αποκορώνου. Έχει τρεις αδερφές, τη Μαρία, τη Γεωργία και τη Ζαχαρένια. Παντρεύτηκε το 1998 την Αθηνά Μαυριδάκη και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά το Γιάννη, την Άννα, τον Ιάκωβο και την Ελένη. Ζει με την οικογένειά του στο Ρέθυμνο.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 17 χρόνων. Αρχικά γράφτηκε στη σχολή μουσικών του Ross Daily στα Χανιά, όπου και πήρε τα πρώτα του μαθήματα στο λαούτο. Επιπλέον, από μικρός ασχολήθηκε και με το χορό ως πρωτοχορευτής στον καλλιτεχνικό όμιλο Αποκορώνου.

Με πρότυπα του το Νίκο Μανιά και το Μανώλη Κακλή ξεκινάει την επαγγελματική του δραστηριότητα βασιζόμενη στο τραγούδι. Από την οικογένειά του δεν ασχολείται κανείς με μουσικά όργανα, κι ωστόσο βαθιές είναι οι ρίζες του όσον αφορά στην κρητική φιλοξενία και το τραγούδι. Ο πατέρας του, ο Κονταρογιάννης, είναι γνώστης και ερμηνευτής του ριζίτικου τραγουδιού. Το ερέθισμα να ασχοληθεί με τη μουσική προήλθε από τις παρέες που γίνονταν τακτικά στο σπίτι τους.

Σταθμός στην καριέρα του Μανώλη Κονταρού υπήρξε ο δεξιοτέχνης της λύρας Γεώργιος Τσουρουπάκης, μόνιμος του συνεργάτης επί 18 συναπτά έτη, με τον οποίο ηχογράφησαν πολλές δισκογραφικές δουλειές. Ο Γιώργος έφυγε άδικα και ξαφνικά από τη ζωή το 2008, σκορπώντας θλίψη σε όλους τους λάτρεις του δεξιοτεχνικού παιξίματος του.

Ο Μανώλης Κονταρός έχει εμφανιστεί σε εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και στο εξωτερικό. Σε κάθε του συναυλία ταξιδεύει τους μουσικόφιλους στο κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, στη μαγεία του ριζίτικου και στα μεθυστικά μονοπάτια του δημοτικού μας τραγουδιού.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN | A Star Alliance Member

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου | ΠΣΚΗ

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και τεχνών, καρπό μιας πολύχρονης και πολυπρόσωπης προσπάθειας, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης - και όχι μόνο! Περιηγηθείτε ηλεκτρονικά και δείτε όλους τους χώρους του ΠΣΚΣΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/360.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............