Η Παραλία Βαθύ Νοτιοδυτικά Του Ηρακλείου Ορμητήριο Πειρατών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Μαΐου 2021

Η Παραλία Βαθύ Νοτιοδυτικά Του Ηρακλείου Ορμητήριο Πειρατών

 11


Το Βαθύ είναι μια εκπληκτική παραλία που βρίσκεται 79km και 17km νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και του χωριού Σίβας της Μεσαράς, αντίστοιχα. Πολύ κοντά στο νοτιότερο άκρο της Κρήτης, το Ακρωτήριο Λίθινο, και πολύ μακρυά από τα αστικά κέντρα, το Βαθύ αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όποιον αναζητάει την απόλυτη ηρεμία.

2

Η παραλία σχηματίζεται στο τέλος ενός μικρού φαραγγιού και ανάμεσα σε μακριούς βράχους, οι οποίοι κρύβουν την ανοιχτή θάλασσα και κλείνουν το οπτικό πεδίο σε όσους βρίσκονται μεσοπέλαγα. Αυτή εδώ η φυσική κρυψώνα άλλοτε αποτέλεσε ορμητήριο πειρατών. Η καλά προστατευμένη παραλία είναι σχεδόν πάντα ήρεμη, παρόλο που οι τριγύρω παραλίες μπορεί να είναι έντονα κυματώδεις. Ο μόνος άνεμος που προκαλεί τρικυμία στην περιοχή είναι ο νοτιοδυτικός.

1

3

Το Βαθύ και η τριγύρω περιοχή στο παρελθόν αποτέλεσε ερημητήριο για τους μοναχούς της μονής Οδηγήτριας. Στα τοιχώματα κατά μήκος του φαραγγιού που φτάνει στην παραλία υπάρχουν υπέροχες φυσικές εσοχές και τρύπες, μέσα στον διαβρωμένο λευκό πωρόλιθο που έχει φαγωθεί από τον αέρα και την αλμύρα. Σήμερα, στην περιοχή υπάρχουν πρόχειρα καταλύματα ντόπιων που κατάγονται κυρίως από το χωριό Γέργερη, καθώς εδώ είχαν οι πρόγονοι τους τα χειμωνικά τους.  Έτσι, θα δείτε αρκετούς από αυτούς να περνούν εδώ τα καλοκαίρια τους.

4
Στη παραλία υπάρχει ένα μικρό υποτυπώδες καφενείο, το οποίο παρέχει τις πολύ βασικές ευκολίες στους επισκέπτες της περιοχής και στα καραβάκια που φέρνουν τουρίστες από τα Μάταλα. Η παραλία έχει άμμο και κατά τόπους πέτρες. Δεν είναι ιδιαίτερα βαθειά και περιτριγυρίζεται από αρκετά αλμυρίκια. Ο γυμνισμός εδώ δεν επιτρέπεται, καθώς θεωρείται ότι προσβάλει τη θρησκευτική ιστορία του χώρου.

6
Για να έρθετε στο Βαθύ θα πρέπει να οδηγήσετε από το Σίβα ως την Μονή Οδηγήτριας. Από εκεί, πάρτε το δεξί χωματόδρομο που οδηγεί δυτικά προς το Κεφάλι και διασχίζει τα άγρια Αστερούσια Όρη. Συνεχίστε να οδηγείτε για περίπου 15km τον κακοτράχαλο χωματόδρομο, ακολουθώντας τις υποτυπώδεις πινακίδες για Βαθύ, ως ότου φτάσετε στην παραλία. Επίσης, υπάρχουν εκδρομικά καϊκάκια από τα Μάταλα, το Κόκκινο Πύργο και την Αγία Γαλήνη.
7

5

9

8

11

ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............