Οι 4 Έλληνες Του Τιτανικού. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Μαΐου 2021

Οι 4 Έλληνες Του Τιτανικού.

 A1


Τέσσερις Έλληνες με καταγωγή από τον Άγιο Σώστη Μεσσηνίας τα αδέρφια Απόστολος και Δημήτρης Χρονόπουλος, ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και ο Βασίλης Καταβέλης βρίσκονται μέσα στα θύματα του Τιτανικού.

A2

Ο 30χρονος Παναγιώτης Λυμπερόπουλος που ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας στον Τιτανικό και ο μόνος που είχε σχέση με τις ΗΠΑ αφού κατείχε ένα μικρό εργοστάσιο στη Νέα Υόρκη και επέστρεψε στην Ελλάδα για να δει από κοντά τον γιο του να βαπτίζεται. Το κορμί του εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία και ο ενταφιασμός του έγινε στο Χάλιφαξ του Καναδά. Πάνω του βρέθηκαν ένα χρυσό ρολόι και 15.45 δολάρια τα οποία και επέστρεψαν στη σύζυγο του.

A5

Ο Βασίλης Καταβέλης που ήταν αγρότης στο επάγγελμα και μόλις 19 ετών ταξίδευε στον Τιτανικό με τελικό προορισμό το Μιλγουόκι. Το πτώμα του ανασύρθηκε ενώ προσωπικά του αντικείμενα λίγα χρήματα, ένα καθρεφτάκι, μια χτένα, δύο σημειωματάρια, ένα εισιτήριο τρένου για το ταξίδι Νέα Υόρκη προς Μιλγουόκι καθώς και ένα κλειδί παραδόθηκαν στα δύο αδέλφια του και στην αδελφή του, στις 12 Σεπτεμβρίου 1912 στο λιμάνι του Πειραιά.
A4
Ο Απόστολος Χρονόπουλος ήταν ένας εργάτης 26 ετών του οποίου το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τον αδερφό του Δημήτρη που έχασε την ζωή του σε ηλικία μόλις 18 ετών δίχως να ταυτοποιηθεί.
A3
Στις 3 Ιουνίου του 2001 ανεγέρθηκε ειδικό μνημείο στη μνήμη τους στο χωριό τους τον Άγιο Σώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............