Χρίστος Παπαγεωργίου: Η κλασική μουσική στον κινηματογράφο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (video) - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2021

Χρίστος Παπαγεωργίου: Η κλασική μουσική στον κινηματογράφο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (video)

 Τι ονομάζουμε με τον όρο “κλασική μουσική”; Πως συνδέεται ο Richard Wagner με …τον Ιndiana Jones και τον Superman;

Μια ιδιότυπη διάλεξη - συναυλία, με θέμα τις κρυφές και φανερές αναφορές της κλασικής μουσικής στην μουσική του κινηματογράφου, έρχεται το Σάββατο 24 Απριλίου, στις 21:00, μέσω Live Streaming από την επίσημη σελίδα του ΠΣΚΗ https://www.cccc.gr/gr/live-streaming.


Ο πολυτάλαντος μουσικός και διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”, μεγάλα έργα του ρεπερτορίου της κλασικής μουσικής που έχουν επενδύσει διάσημες κινηματογραφικές ταινίες, φωτίζοντας κρυφές συνδέσεις στη σχέση της κλασικής μουσικής με τον κινηματογράφο.

Χρίστος Παπαγεωργίου | πιάνο, παρουσίαση

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας, αξίας 5 €, από εδώ: https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/i-klasiki-mousiki-ston-kinimatografo/

Πρόγραμμα

Η κλασική μουσική στον κινηματογράφο | Θεματικοί άξονες της συναυλίας - διάλεξης του Χρίστου Παπαγεωργίου:

Ι. Τι είναι η “κλασική μουσική”;

ΙΙ. Τρόποι παρουσίασης της κλασικής μουσικής στην μουσική του κινηματογράφου

ΙΙΙ. Ταινίες με κλασική μουσική

Fantasia | “The Cat Concerto” Tom & Jerry | Amadeus

Madame Souzatzka | The Competition | Callas Forever

The Shine | Quantum of Solace – James Bond | Mission Impossible

IV. O Wagner και ο Strauss στον κινηματογράφο!

Superman | 2001 A Space Odyssey | Match Point

V. «Οι αντιγραφές είναι μια παλιά ιστορία»

Σοπέν ∙ Χατζιδάκις ∙ Σούμπερτ ∙ Μπετόβεν ∙ Χάυντν ∙ Μότσαρτ

Johnny Guitar | Omen | Star Wars | The Right Stuff

Braveheart | Predator | Jaws | Open range |Basic Instinct

Silverado | Dangerous Moonlight | Indiana Jones

VI. Κλασική μουσική και μουσική για τον κινηματογράφο

Σύντομο βιογραφικό

Χρίστος Παπαγεωργίου | μουσικός και παραγωγός

Ως παραγωγός από το 2002, ο Χρίστος Παπαγεωργίου δημιούργησε την μουσικολογική εκπομπή "Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη" της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης, που μεταδίδεται ανελλιπώς από το Τρίτο Πρόγραμμα από το 2001 μέχρι σήμερα, κι ακόμη, τις τηλεοπτικές εκπομπές «ΟΜΜΑ στις Τέχνες». Πρόσφατα παρουσίασε το «Σταθμός Μέγαρον» της ΕΤ2, ξεπερνώντας συνολικά τις 100 τηλεοπτικές και 600 ραδιοφωνικές εκπομπές. Διετέλεσε Διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (2014-15) και εν συνεχεία, ανέλαβε εκ νέου στην ΕΡΤ θέση Ειδικού Συμβούλου Προγράμματος επί Πολιτιστικών Θεμάτων της ΕΡΤ και Ειδικός Σύμβουλος για το Τρίτο Πρόγραμμα και τα Μουσικά Σύνολα (2016-18).

Έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα, ως πιανίστας και συνθέτης, στα σημαντικότερα μουσικά κέντρα του κόσμου, όπως: Carnegie Hall, Avery Fischer Hall, Symphony Space Auditorium (Νέα Υόρκη), Berlin Philharmonie, Barbican Hall, Queen Elizabeth Hall, Wigmore Hall, Kensington Palace, St. James Palace, Codaira Hall, Casals Hall, Κioi Hall, Rudolfinum Dvorak Hall, Bern Kulturkazino, Hans Huber Saal Basel, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και σε πληθώρα συναυλιακών χώρων σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού και της Ελλάδας.

Ως σολίστ και ως συνθέτης, ο Χρίστος Παπαγεωργίου έχει συμπράξει με σημαντικές ορχήστρες, όπως η Philharmonia του Λονδίνου, η Οxford Philomusica, η Orchestre Symphonique du Capitοle de Toulouse, Buffalo Philharmonic, η Malaga Symphony Orchestra, η Συμφωνική του Μονάχου, η Φιλαρμονική της Οδησσού, η N.H.K. της Ιαπωνικής Ραδιοτηλεόρασης, η Orchestra Sinfonica del Emiglia Romagna “Arturo Toscanini”, η Orchestre Symphonique de Neuchatel, η Czech Radio Symphony, η Odessa Chamber Orchestra, η Opawa Chamber Orchestra, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., η Ορχήστρα Δωματίου Πατρών, η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, η Ορχήστρα των Χρωμάτων κ.ά. Επιπλέον, οι συνεργασίες του ως αρχιμουσικού, περιλαμβάνουν το New England Symphonic Ensemble Ν.Υ., την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, την Ορχήστρα Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα Κωσταντινούπολης, Σμύρνης, Μπούρσας, Αττάλειας κ.ά.

Έχει τιμηθεί με βραβεία μεταξύ των οποίων: Πρώτο Βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης “2 Agosto” στην Bolognia της Ιταλίας (1999), Piano Duo στους διαγωνισμούς Reding-Piette 1995, Franz Schubert 1994, Tokyo Competition 1994, βραβείο από την "’Ενωση Ελλήνων Κριτικών, Θεάτρου και Μουσικής" το 1998 και βραβείο για την πολιτιστική παρουσία του Τρίτου Προγράμματος από την «Εταιρία για το κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης “Μαρία Κάλλας”» κ.ά.

Έχει ηχογραφήσει ως σολίστ και συνθέτης για διεθνή τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, όπως το BBC, το Berlin Radio 3, το Swiss Radio, το RAI, το ARD, το 3ο Πρόγραμμα της Ε.Ρ.Α. κ.ά. Η μουσική του Χρίστου Παπαγεωργίου υπάρχει σε δισκογραφία. Είναι κάτοχος τίτλων σπουδών και διεθνών διακρίσεων στους τομείς: μουσική σύνθεση, πιάνο, διεύθυνση ορχήστρας, μουσικολογίας και διδασκαλίας, από μουσικά ιδρύματα και σχολές, όπως το Ωδείον Αθηνών, η Royal Αcademy of Music (Leverhume Fellow 1994, Winnifred Christie Award 1992), το London University (Master in Music and Related Studies), το Thames Valley University, το Ίδρυμα Ωνάση κ.ά. Ο Χρίστος Παπαγεωργίου έχει διδάξει επί μια δεκαετία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπήρξε ισάριθμα έτη Καθηγητής Μουσικής στην Κρατική Σχολή Χορού, ενώ τέλος, πραγματοποιεί πλήθος σεμιναρίων και συναυλιών-διαλέξεων στις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Πάντειο και αλλού.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN | A Star Alliance Member

Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου | ΠΣΚΗ

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και τεχνών, καρπό μιας πολύχρονης και πολυπρόσωπης προσπάθειας, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης - και όχι μόνο! Περιηγηθείτε ηλεκτρονικά και δείτε όλους τους χώρους του ΠΣΚΣΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/360.

VIDEO μπορείτε να πάρετε από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=VuZQzoja3EQ

Χρίστος Παπαγεωργίου: Η κλασική μουσική στον κινηματογράφο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............